Biblioteca Metropolitană București a donat 3000 de cărți bibliotecilor din Chișinău

  • 12 Aprilie 2019 16:15
Biblioteca Metropolitană București a donat 3000 de cărți bibliotecilor din Chișinău

Biblioteca Metropolitană București a transferat, cu titlu gratuit, ultima tranșă de 3000 de titluri de carte din cele 20 000 de volume din cadrul Proiectului „Cartea, itinerar la Chișinău". Donația a fost efectuată în baza Protocolului de Cooperare între Primăriile municipiului București și Chișinău.

Cu acest prilej, primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a oferit astăzi diplome de excelență unui grup de bibliotecari, angajați ai Bibliotecii Metropolitane București (România), aflați zilele acestea la Chișinău.

Evenimentul s-a desfășurat la biblioteca „Onisifor Ghibu", fiind parte a Programului de formare profesională a specialiștilor din cadrul filialelor Bibliotecii Publice Municipale „B. P. Hasdeu" și ai Bibliotecii Metropolitane București (România), precizează primăria Chișinău.

Duplexul profesional se desfășoară în perioada 11-13 aprilie 2019, la Chișinău, cu participarea a 15 bibliotecari de la Biblioteca Metropolitană București (BMB), România.

Agenda Programului de formare profesională  prevede o serie de activități comune, bazate pe schimb de experiență între cele două instituții de profil, care se vor desfășura în cinci locații: Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu", precum și la filialele: „Onisifor Ghibu", „Transilvania", „Adam Mickiewicz" și „Târgoviște".

O acțiune similară, cu participarea bibliotecarilor din Chișinău și București, a avut loc și anul trecut, organizată de BMB. Astfel, 40 de angajați ai Bibliotecii Municipale  „B. P. Hasdeu" au participat la un amplu program de formare profesională și culturală, în perioada 22-29 iulie 2018.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
-0,04
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Tue
2
Wed
4
Thu
7
Fri
1
Sat
0
Arhivă Radio Chișinău