Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iași a lansat colecția digitală Eminescu

  • 17 Ianuarie 2022 15:21
Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iași a lansat colecția digitală Eminescu

Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iași a lansat săptămâna trecută Colecția digitală Eminescu.

„Proiectul, care se înscrie în programul instituțional de conservare și prezervare a moștenirii culturale și de valorificare a documentelor de patrimoniu, deschide noi posibilități de cercetare a operei eminesciene, oferind acces de la distanță cercetătorului avizat și publicului larg”, se arată într-un comunicat al instituției.

Au fost digitalizate primele ediției ale operei poetului, dar și ediții mai noi, traduceri în limbi străine ale operei sale, poezii eminesciene pe note muzicale, precum și alte documente care au legătură cu viața și activitatea scriitorului.

În parteneriat cu Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu și cu alte instituții de cultură aceste resurse digitale vor fi îmbogățite pentru a fi puse la dispoziția celor interesați.

Acțiunea face parte din manifestările  culturale „Eminescu 172”, desfășurate la cea dea 172-a aniversare a nașterii poetului.

În cadrul manifestărilor a fost inaugurată și expoziția „Eminescu 172 – Edițiile Maiorescu”, realizată de departamentul Colecții Speciale și deschisă la sediul central al bibliotecii, în spațiul expozițional de la etajul I. Aceasta poate fi vizionată până în 31 ianuarie.

Colecția digitală Eminescu poate fi vizualizată AICI

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău