Beyonce, Mettalica și Lana del Rey, trecuți pe „lista neagră” în Rusia

  • 03 Octombrie 13:44
Beyonce, Mettalica și Lana del Rey, trecuți pe „lista neagră” în Rusia

Moscova a trecut 79 de artiști și trupe pe „o listă neagră” a celor care trebuie excluși din reclame și alte materiale promoționale, relatează The Moscow Times. De asemenea, autoritățile ruse cer ca muzica lor să nu fie folosită la evenimente publice.

Această listă cuprinde nume supercunoscute din industria muzicală globală precum Beyonce, Mettalica, Lana del Rey, Hozier și Florence and the Machine, dar și comedianți ruși aflați în exil și creatori de conținut apolitici de pe TikTok, scrie Hotnews.ro

Această listă a fost înaintată către creatori de publicitate și organizatori de evenimente. Site-ul de investigații Vyorstka citează membru uneia dintre trupele interzice care spune că vor putea în continuare să susțină concerte în Rusia.

De altfel, o treime dintre cei 79 de artiști au concerte programate în Rusia în următoarele șase luni.

Chiar dacă membru trupei citat de Vyorstka spune că nu au interdicția de a concerta, 19 dintre ei au avut în trecut concerte anulate din motive politice.

Potrivit sursei menționate, pe listă se află inclusiv doi artiști ruși care și-au exprimat susținerea pentru armata rusă în războiul din Ucraina.

De pe „lista neagră” a Moscovei au fost eliminați șase artiști, inclusiv unul care a condamnat public războiul. În schimb, 10 artiști care între timp au concertat pe teritoriile ocupate din Ucraina, după ce inițial s-au opus războiului, rămân pe „lista neagră”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Câțiva nori
Umiditate:49 %
Vint:5,14 m/s
Fri
20
Sat
21
Sun
17
Mon
13
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău