Berlusconi anunță o alianță cu conservatorii și cu naționaliștii în viitorul Parlament European

  • 12 Mai 2019 13:49
Berlusconi anunță o alianță cu conservatorii și cu naționaliștii în viitorul Parlament European

Fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi, susține că în această alianță ar putea intra chiar și Viktor Orbán și Matteo Salvini. Silvio Berlusconi este de acord cu premierul Ungariei, Viktor Orbán în chestiunea privind convocarea conservatorilor europeni cu scopul de a încheia o alianță cu extrema dreaptă, informează Politico.

Ex-premierul italian, Silvio Berlusconi, președintele Forza Italia, partid de centru-dreapta, va candida la alegerile europarlamentare din 26 mai. Partidul său face parte din Partidul Popular European, care este un grup politic de centru dreapta și se află într-o poziție dominantă în Uniunea Europeană.

Într-o declarație acordată joi seara televiziunii italiene, Silvio Berlusconi a afirmat că Partidul Popular European ar trebui să desfacă coaliția încheiată neoficial cu Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților, de stânga, care este al doilea grup politic ca mărime din Parlamentul European.

Mai târziu, Berlusconi a scris pe Twitter că ar fi mai bine dacă PPE ar rezilia alianMAGYAR TELEVIZIÓța cu socialiștii și s-ar orienta spre dreapta, spre conservatori și naționaliști.

Silvio Berlusconi este convins că în această alianță ar putea să facă parte chiar și premierul ungar, Viktor Orbán, și ministrul italian de interne, Matteo Salvini.

Partidul Popular European a propus încă de la începutul acestui an suspendarea statutului de membru cu drepturi depline al FIDESZ în PPE, ceea ce a generat o lungă dispută. Viktor Orbán a fost invitat să intre în coaliția de centru dreapta pentru a adera la noua alianță de extremă dreaptă a lui Salvini.

Viktor Orbán și-a retras spijinul acordat candidatului PPE, Manfred Weber, deoarece, în opinia sa, Weber i-a jignit pe alegătorii ungari când a afirmat că nu va fi președintele Comisiei Europene, dacă va ajunge în această funcție datorită voturilor FIDESZ.

După această afirmație, Vktor Orbán a decis retragerea spijinului pentru Manfred Weber, transmite MAGYAR TELEVIZIÓ.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău