Berlinul își închide ambasada la Kabul în urma înaintării talibanilor

  • 15 August 2021 17:25
Berlinul își închide ambasada la Kabul în urma înaintării talibanilor

Ministerul de Externe german a anunțat duminică închiderea ambasadei sale din Kabul, în timp ce capitala afgană este încercuită de combatanții talibani, relatează Reuters și DPA.

"Condițiile de securitate s-au deteriorat considerabil. Ambasada Germaniei la Kabul s-a închis din 15 august", se poate citi pe site-ul internet al ministerului, care îi invită pe cetățenii germani să părăsească Afganistanul.

Potrivit publicației Bild am Sonntag, armata germană a luat decizia să trimită la Kabul avioane de transport A400M cu 30 de parașutiști la bord pentru a evacua personalul ambasadei și colaboratori afgani.

Ziarul citează surse neindentificate, potrivit cărora avioanele vor face naveta probabil spre și dinspre capitala uzbekă Tașkent.

Un purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării a declarat că o misiune de evacuare a fost pregătită în timpul nopții, dar a refuzat să comenteze informațiile publicate de ziar.

Talibanii au intrat duminică în Kabul, în timp ce SUA își evacuau diplomați din ambasada lor cu elicopterul, iar un ministru al guvernului afgan a declarat că puterea va fi transferată unei administrații interimare.

Aprobarea parlamentului german, necesară pentru o astfel de operațiune militară, va putea fi dată după acțiune, dat fiind caracterul urgent al acestei misiuni, potrivit Bild.

Guvernul german declarase sâmbătă că armata se pregătește să scoată din Afganistan personalul ambasadei din Kabul și colaboratori afgani, adăugând că operațiunea ar fi mandatată de parlament.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău