Berlinul interzice drapelele Rusiei și Ucrainei la aniversarea încheierii celui de-al Doilea Război Mondial

  • 05 Mai 2023 18:42
Berlinul interzice drapelele Rusiei și Ucrainei la aniversarea încheierii celui de-al Doilea Război Mondial

Autoritățile locale din Berlin au interzis vineri expunerea drapelelor Rusiei și Ucrainei la cele trei monumente sovietice din capitala germană, în timpul ceremoniilor care vor marca săptămâna viitoare încheierea celui de-al Doilea Război Mondial în Europa, informează Agerpres.

La cele trei memoriale - din cartierele Treptow și Tiergarten și din parcul Schoenholzer Heide - nu va fi permisă nici interpretarea sau redarea unor marșuri sau a altor piese muzicale militare.

Poliția berlineză a precizat că măsurile au fost luate pentru a permite "comemorarea cu demnitate a soldaților căzuți ai Uniunii Sovietice de atunci" - respectul pentru ceremonii trebuie asigurat "în contextul actualului război ruso-ucrainean". Sunt interzise activitățile prin care s-ar aproba sau elogia războiul din Ucraina, "din cauza situației curente".

Senatul Berlinului - executivul orașului-land german - a comunicat că intenționează să împiedice orice contrapunere a războiului actual din Ucraina cu comemorarea celor care și-au pierdut viața în luptele de acum peste trei sferturi de secol.

Ca și anul trecut, restricțiile nu li se aplică veteranilor din cel de-al Doilea Război Mondial și diplomaților.

Interdicțiile similare impuse în 8 și 9 mai anul trecut au fost criticate dur de ambasadorul ucrainean în Germania, reamintește dpa.

Germanii și multe alte națiuni europene marchează finalul conflagrației mondiale în Vechiul Continent pe 8 mai, iar Rusia continuă tradiția Uniunii Sovietice, aniversând data de 9 mai. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:2,06 m/s
Wed
13
Thu
14
Fri
11
Sat
13
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău