Berlinul dorește o anchetă privind încălcările drepturilor omului de către Rusia în timpul invadării Ucrainei

  • 03 Martie 2022 14:30
Berlinul dorește o anchetă privind încălcările drepturilor omului de către Rusia în timpul invadării Ucrainei

Șefa diplomației germane Annalena Baerbock a cerut joi o anchetă urgentă cu privire la ceea ce ea a numit încălcările drepturilor omului de către Rusia în timpul invadării Ucrainei, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

''Trebuie să ținem piept acestui atac. Drepturile omului sunt universale'', a spus Baerbock într-o intervenție video în cadrul ședinței Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, desfășurată la Geneva.

''Încălcările grave ale drepturile omului trebuie să fie condamnate. Avem nevoie urgent de o comisie de anchetă privind Ucraina pentru a investiga toate încălcările drepturilor omului comise de Rusia de la începerea agresiunii sale militare. Trebuie să fim fermi cu privire la responsabilitate'', a adăugat ea.

Potrivit Annalenei Baerbock, invazia militară rusă în Ucraina evidențiază ''extrem de clar'' de ce trebuie protejate drepturile omului.

Rusia numește agresiunea sa militară împotriva Ucrainei drept ''operațiune specială'' care nu este menită să ocupe teritoriul, ci să distrugă capacitățile militare ale țării vecine și să îi captureze pe cei considerați de Moscova naționaliști periculoși.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,54 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău