Berlinul constată o creștere a spionajului Teheranului în Germania de la începerea protestelor din Iran

  • 11 Februarie 2023 19:30
Berlinul constată o creștere a spionajului Teheranului în Germania de la începerea protestelor din Iran

Guvernul german a recunoscut o intensificare a spionajului din partea agenților secreți iranieni asupra exilaților iranieni care trăiesc în Germania de la începerea protestelor în masă de anul trecut din Republica Islamică, a relatat sâmbătă Welt am Sonntag, citat de Agerpres.

Revoltele din Iran declanșate de moartea unei tinere, reținută anul trecut de poliția moravurilor, au dus la ''tot mai multe indicii ale unui posibil spionaj la evenimentele opoziției și la adresa unor persoane particulare'' în Germania, a declarat guvernul federal german ca răspuns la o solicitare de informații formulată de Partidul Linke (stânga radicală).

„Grupurile de opoziție și persoanele fizice (...) sunt considerate de guvernanții din Iran ca o amenințare la continuarea existenței regimului", a apreciat guvernul în răspunsul său.

Executivul german a mai menționat că serviciul de informații interne a identificat 160 de persoane cu legături cu Germania, precum și cu Gardienii Revoluției din Iran.

„Activitățile extinse de spionaj" ale Gardienilor Revoluției sunt îndreptate îndeosebi împotriva țintelor proisraeliene și proevreiești din Germania, a relatat Welt am Sonntag, citând guvernul.

Demonstrațiile izbucnite prima dată în septembrie 2022 după moartea unei tinere iraniene de origine kurdă în arestul poliției s-au transformat în cele mai mari proteste din Iran din ultimii ani, amintește Reuters. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău