Berlinul consideră „constructiv" rezultatul întrevederii dintre Donald Trump și Jean-Claude Juncker

  • 26 Iulie 2018 18:30
Berlinul consideră „constructiv

Berlinul consideră "constructiv" rezultatul întrevederii de la Washington dintre președintele american, Donald Trump, și cel al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat joi o purtătoare de cuvânt a cancelarului german Angela Merkel, relatează AFP.

Potrivit unei surse europene, niciun nou tarif vamal nu va fi impus pentru importurile de automobile europene în Statele Unite, o problemă deosebit de sensibilă pentru Germania. Pe de altă parte, șeful diplomației germane, Heiko Maas, a salutat faptul că "Europa a demonstrat că nu se lasă divizată".

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au anunțat miercuri că au ajuns la un acord privind relațiile comerciale dintre SUA și UE. Trump a declarat că țara sa va colabora cu Uniunea Europeană pentru "reducerea barierelor și creșterea comerțului cu servicii, produse chimice și farmaceutice, produse medicale, precum și soia; soia este o mare problemă". Potrivit lui Trump, UE va achiziționa mai mult gaz petrolier lichefiat din SUA. 

La rândul său, Juncker a anunțat că a convenit cu Trump ca Uniunea Europeană și Statele Unite să nu își impună reciproc noi tarife în timpul negocierilor.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău