Berlinul a propus să susțină Varșovia cu patrule aeriene, după ce o rachetă a căzut în Polonia

  • 16 Noiembrie 2022 15:25
Berlinul a propus să susțină Varșovia cu patrule aeriene, după ce o rachetă a căzut în Polonia

Berlinul a propus miercuri, 16 noiembrie, să susțină Varșovia cu patrule aeriene, după ce o rachetă a căzut în Polonia, ucigând doi oameni, informează AFP.

„Ca reacție la evenimentele din Polonia, îi vom oferi Varșoviei patrule aeriene cu avioane Eurofighter germane", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărări german, Christian Thiels, în timpul unei conferințe de presă la Berlin.

„Acest lucru se poate întâmpla chiar de mâine, dacă Polonia dorește. Avioanele nu trebuie deplasate în Polonia. Patrulele pot decola de la bazele aeriene germane", a adăugat el.

„Suntem deja în contact cu polonezii (asupra acestui subiect) și ministrul apărării al Germaniei va discuta astăzi (miercuri) cu omologul său polonez cu privire la această ofertă", a continuat purtătorul de cuvânt.

Întrebat despre numărul de avioane de luptă Eurofighter care ar fi implicate în aceste patrule, Thiels nu a oferit cifre precise, explicând că aceasta depinde de ceea ce dorește Varșovia, transmite Agerpres.

O rachetă, probabil de fabricație rusă, însă a cărei origine rămâne necunoscută, a lovit marți teritoriul polonez și a făcut doi morți, suscitând condamnarea unanimă din partea liderilor occidentali.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău