BERD și BEI ar putea acorda 55 de milioane euro pentru salvarea Căii Ferate din Moldova

  • 28 Noiembrie 2017 10:38
BERD și BEI ar putea acorda 55 de milioane euro pentru salvarea Căii Ferate din Moldova

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții ar putea acorda până la finele lui 2017, cea de-a doua tranșă de împrumut destinată reabilitării Cailor Ferate din Moldova, scrie portalul mold-street.com.

Despre aceasta a anunțat vicepreședintele BERD, Alain Pilloux în cadrul unei întrevederi avute cu prim-ministrul Pavel Filip, aflat într-o vizită de două zile în capitala Georgiei, Tbilisi.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, suma împrumutului acordat de BERD și BEI în acest scop se ridică la 55 milioane de euro.

De notat că la prima etapă a proiectului de modernizare a CFM pentru care BERD și BEI s-au angajat să acorde un împrumut de 105 milioane de euro, se prevedea achiziția în acest an a 11 locomotive diesel electrice, potrivite atât pentru transportul de pasageri, cât și pentru cel de mărfuri.

Rezultatele licitației desfășurate încă acum jumătate de an nu au fost anunțate, iar administrația CFM dădea vina pentru tergiversare pe Ministerul Finanțelor. Instituția însă a refuzat să ofere o explicație a blocajului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău