Benzema, implicat într-un nou scandal

  • 06 Noiembrie 2015 10:48
Benzema, implicat într-un nou scandal

Karim Benzema pare să nu mai scape de probleme.

 Atacantul lui Real Madrid a fost acuzat de ”complicitate la tentativă de șantaj” și ”participare la asociere criminală”, într-un caz de șantaj care-l viza pe fotbalistul echipei Olympique Lyon, Mathieu Valbuena, scrie DigiSport.ro

După o zi și o noapte în arest, atacantul a fost eliberat și s-a întors în cantonamentul lui Real Madrid. Pe lângă asta, Benzema a fost prins conducând fără un permis valid de conducere, fiind chemat, și în acel caz, în fața justiției.

Acum, pentru atacantul de 27 de ani a apărut o nouă problemă. Și tot cu legea. Numele său apare într-un dosar de trafic de cocaină, scrie cotidianul francez Le Point. Dosarul „Air Cocaine” este unul dintre cele mai mari de acest gen din toate timpurile din Franța. Le Point susține că suspectul numărul 1 în acest caz, care a fost acuzat de sponsorizarea de zboruri transatlantice în Republica Dominicană și Ecuador, din Franța, a fost identificat datorită legăturilor sale cu Karim Benzema. Însuși fostul președinte al Franței, Nicolas Sarkozy, este vehiculat în legătură cu dosarul ”Air Cocaine”.

700 de kilograme de droguri au fost transportate din America de Sud și Centrală în Franța, prin intermediul zborurilor transatlantice, fiind vândute pentru milioane de euro pe piața neagră europeană.

Organizatorii zborurilor respective, Frank Colin și Nicolas Pisapia, un pasager care a fost arestat în Punta Cana, în 2013, au declarat că adevăratul lider al grupării infracționale este un personaj pe nume ”Daryan” sau ”Rayan”, un impresar de fotbaliști și un mare microbist.

În urma anchetei poliției franceze s-a descoperit că Daryan sau Rayan ar trăi în Spania, fiind un apropiat al lui Karim Benzema, la Madrid. Identitatea reală a celui poreclit Rayan încă nu a fost aflată, conexiunea acestuia cu Benzema fiind făcută de cei doi anchetați.

Poliția franceză a început deja colaborarea cu cea spaniolă pentru identificarea prietenului lui Benzema, Rayan, care se pare că nu este un personaj foarte discret. Din relatările celor doi anchetați, Rayan obișnuiește să conducă un Bentley roșu decapotabil pe străzile din Marbella, unde ar fi foarte cunoscut.

Agentul fotbalistului lui Real Madrid, Karim Djaziri, susține că nu are cunoștință de respectivul prieten al lui Benzema. ”Nu sunt la curent cu această poveste și nu am auzit niciodată de un membru al anturajului lui Karim care să fi fost implicat în trafic de droguri. Știți, Benzema are 20 de milioane de fani pe Facebook. Orice nebun poate să-și facă mai multe selfie-uri cu el, oricând. Asta nu înseamnă că e implicat în ceva”, a declarat acesta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău