Benjamin Netanyahu | Organizarea de alegeri anticipate ar fi o "greșeală"

  • 19 Noiembrie 2018 08:21
Benjamin Netanyahu | Organizarea de alegeri anticipate ar fi o

Premierul israelian Benjamin Netanyahu consideră că organizarea de alegeri anticipate ar fi o "greșeală", în condițiile în care majoritatea prim-ministrului s-a redus la un vot în parlament (61 din totalul de 120) ca urmare a demisiei ministrului apărării Avigdor Lieberman, relatează Agerpres.

El urmează să se întâlnească cu ministrul de finanțe Moshe Kahlon la sfârșitul zilei, al cărui sprijin este acum vital pentru supraviețuirea coaliției, în încercarea de a-l convinge să nu susțină un plan privind organizarea de alegeri anticipate.

Ministrul apărării Avigdor Lieberman, liderul partidului naționalist Yisrael Beitenu, a demisionat miercuri pentru a protesta față de armistițiul încheiat indirect între Israel și islamiștii palestinieni din Hamas și aliații acestora după o serie de altercații extrem de dure în Fâșia Gaza.

Moshe Kahlon, șeful partidului de centru Kulanu (10 locuri) al cărui sprijin este vital pentru supraviețuirea coaliției, s-a pronunțat pentru organizarea de alegeri "cât mai repede posibil", în timp ce legislatura actuală se încheie abia în noiembrie 2019.

Un alt membru al coaliției, Naftali Bennett, ministru al educației și lider al partidului naționalist Căminul Evreiesc (8 locuri), a cerut să preia portofoliul Apărării. Susținerea acestei formațiuni este, de asemenea, necesară pentru asigurarea majorității guvernamentale.

Vineri, prim-ministrul a respins această cerere și a anunțat că va asigura interimatul la Ministerul Apărării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău