Benjamin Netanyahu compare din nou în fața justiției și respinge acuzațiile de corupție, fraudă și abuz de încredere formulate împotriva sa

  • 08 Februarie 2021 13:07
Benjamin Netanyahu compare din nou în fața justiției și respinge acuzațiile de corupție, fraudă și abuz de încredere formulate împotriva sa

Premierul israelian în exercițiu Benjamin Netanyahu și-a clamat luni nevinovăția - revenit în instanță -, și a respins acuzații de corupție formulate împotriva sa, relatează Reuters.

”Reiterez răspunsul în scris depus în numele meu”, a declarat șeful în exercițiu al Guvernului israelian, care a compărut în fața a trei magistrați, potrivit news.ro

El se referă la un document trimis justiției de către avocații săi, în care se declară nevinovat de acuzații de corupție, fraudă și abuz de încredere.

Benjamin Netanyahu a fost inculpat în 2019 - o premieră în cazul unui premier aflat în funcție.

Împreună cu Soția sa, Sara, sunt inculpați de faptul că au acceptat cadouri în valoare de 266.000 de dolari de la un producător hollywoodian, Arnon Milchan, și de la magnatul australian James Packer.

El este inculpat și cu privire la faptul că a încercat să obțină o acoperire mai favorabilă în cotidianul Yedioth Ahronoth, propunându-i în schimb  proprietarului celui mai mare ziar israelian adoptarea unei legi care să-i defavorizeze concurența.

Netanyahu este incușpat de asemenea cu privire că a procedat la fel cu compania Bezeq Telecom Israel, căreia i-a acordat privilegii în schimbul unei acoperiri mai favorabile din partea unui site de știri controlat de către această firmă în domeniul telecomunicațiilor.

El s-a prezentat ultima oară în fața completului de judecată în mai, când audierea a fost scurtată din cauza pandemiei covid-19.

viewscnt

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău