Beneficiarul companiei ce organizează „Loteria Națională”, reținut în Emiratele Arabe Unite (ZDG)

  • 03 Februarie 2020 16:42
Beneficiarul companiei ce organizează „Loteria Națională”, reținut în Emiratele Arabe Unite (ZDG)

Proprietarul Loteriei Naționale din Bulgaria, Vasil Bozhkov, a fost reținut în Emiratele Arabe Unite (EAU). Informația a fost confirmată oficial, a anunțat procurorul general, Ivan Geshev, citat de svobodnaevropa.bg, scrie Ziarul de Gardă.

Autoritățile bulgare urmează să depună o cerere privind extrădarea afaceristului din EAU.

Bozhkov fusese anunțat în căutare națională și internațională la 29 ianuarie. Împotriva lui Bozhkov sunt aduse mai multe învinuiri, printre care: conducerea unui grup infracțional organizat, estorcare și tentativă de mituire.

Compania „NGM SPC Limited” a fost înregistrată la 18 februarie 2018, în Dubai, EAU, unul dintre cele mai cunoscute paradisuri fiscale sau jurisdicții care protejează secretul fiscal și o zonă spre care și autoritățile de la Chișinău și-au îndreptat atenția în ultimii ani. Conform informațiilor de pe site-ul Dubai International Financial Centre (www.difc.ae), compania are trei directori: Stephanie Amabao, Jedrek Jovellanos, Plamen Stefanov Milanov și doi fondatori: „National Lottery AD” și „New Games AD”, companii din Bulgaria, care gestionează loteria națională bulgară și alte jocuri de noroc din Bulgaria, una dintre cele mai sărace țări din UE. Ambele companii se află în portofoliul afaceristului bulgar Vasil Bozhkov, unul dintre cei mai bogați cetățeni ai Bulgariei, poreclit „craniul” sau „regele jocurilor de noroc”.

Sursa:ZDG

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău