Beneficiarii își pot ridica indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă

  • 11 Martie 2020 16:57
Beneficiarii își pot ridica indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă

Peste 52700 de beneficiari își pot ridica indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă pentru lunile precedente. Casa Națională de Asigurări Sociale a transferat pe zece martie, suma de 66 de milioane de lei, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al CNAS, pentru a ridica sumele indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă beneficiarii urmează să se adreseze către instituția bancară la care a fost deschis contul salarial sau social. În cazul în care beneficiarul nu este deținător de card, indemnizația poate fi primită în orice oficiu poștal indiferent de domiciliu.

Plata indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă face de către prestatorii de servicii de plată: FinComBank, Energbank, EuroCreditBank, Eximbank, Moldova-Agroindbank, Moldindconbank, Victoriabank, Comerțbank, Mobiasbanca, Banca Comercială Română și „Poșta Moldovei”.

Beneficiarii de indemnizație pentru incapacitate temporară de muncă pot afla la ce prestator de servicii de plată au fost transferați banii, accesând serviciul electronic „Statutul certificatului de concediu medical” de pe pagina-web a instituției, de la butonul cu aceeași denumire, prin introducerea în câmpul respectiv a numărului certificatului medical.

În luna februarie, anul curent, de la oficiile poștale nu au fost ridicate 21,1 milioane lei sau 33% din suma total transferată de CNAS pentru indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă. Casa Națională îndeamnă beneficiarii să ridice de la prestatorii de servicii de plată banii care li se cuvin până la 27 martie. După această dată sumele nesolicitate sunt restituite lunar pe contul corespunzător al Casei Naționale de Asigurări Sociale pentru a fi incluse în plată în luna imediat următoare a lunii de gestiune.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău