Beneficiarii indemnizațiilor de incapacitate temporară de muncă își pot ridica banii

  • 06 Martie 2021 10:41
 Beneficiarii indemnizațiilor de incapacitate temporară de muncă își pot ridica banii

Beneficiarii indemnizațiilor de incapacitate temporară de muncă își pot ridica banii de la prestatorii de servicii de plată – oficii poștale sau instituții bancare. Casa Națională de Asigurări Sociale informează că a fost finanțată prima tranșă a acestor indemnizații, în valoare de 36,8 milioane de lei, transmite IPN.

CNAS le reamintește beneficiarilor de indemnizații de incapacitate temporară de muncă, ale căror certificate medicale încă se prelucrează, că statutul certificatului poate fi verificat online. Serviciul respectiv urmează să fie accesat prin intermediul site-ului CNAS www.cnas.md de la butonul „Statutul certificatului medical” prin introducerea în câmpul respectiv a seriei și numărului certificatului.

Astfel, beneficiarii pot afla la ce etapă este examinarea certificatului, dacă datele din certificatul medical sunt recepționate și sunt în proces de examinare, dacă decizia de stabilire a indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă este aprobată sau dacă indemnizația este transferată spre plată prestatorului.

Până pe 6 martie, au fost expediate mijloace bănești pentru pensii, suportul financiar, ajutorul de deces, alocații, suportul unic și compensații în valoare totală de 1327 milioane de lei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău