Beneficiarii de indemnizații pentru familii cu copii își pot ridica banii

  • 13 Noiembrie 2020 17:46
Beneficiarii de indemnizații pentru familii cu copii își pot ridica banii

Casa Națională de Asigurări Sociale a efectuat ultimul transfer pentru plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii, inclusiv mijloacele financiare destinate achitării indemnizațiilor paternale. Anunțul se regăsește într-un comunicat de presă al CNAS, citat de IPN.

Potrivit comunicatului, pentru plata indemnizației unice la nașterea copilului au fost transferate 27,0 mln de lei, pentru indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani – 24,8 mln lei. Pentru indemnizația lunară pentru creșterea copilului conform opțiunilor până la vârsta de 2,2 ani sau 3 ani – 112,8 mln lei, pentru indemnizația lunară de suport pentru creșterea până la 3 ani a copiilor gemeni sau mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină – 1,0 mii lei și pentru indemnizația paternală – 2,0 mln lei.

Conform calendarului de plată stabilit pentru luna noiembrie, deja au fost efectuate transferurile pentru alte prestații sociale, cum ar fi pensii, compensații, alocații, ajutorul social, ajutorul de șomaj, ajutorul pentru perioada rece a anului, prima tranșă a indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă, suportul financiar, suma totală fiind de circa 1,9 mlrd lei.

Pentru a primi banii prin intermediul băncii, beneficiarii urmează să se adreseze către instituția la care a fost deschis contul social sau salarial în cazul indemnizației de incapacitate temporară de muncă. Dacă beneficiarul nu este deținător de card, banii pot fi primiți în orice oficiu poștal, indiferent de locul înregistrării la domiciliu.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău