Beneficiarii de ajutor social pot depune cereri pentru convertoare TV

  • 12 Februarie 2020 17:07
 Beneficiarii de ajutor social pot depune cereri pentru convertoare TV

Executivul a stabilit modalitatea de dotare gratuită a familiilor beneficiare de ajutor social (conform situației din decembrie 2019) cu convertoare pentru trecerea la televiziunea digitală terestră. Potențialii beneficiari, care dispun de un televizor funcțional, dar care nu recepționează semnalul digital, urmează să prezinte o cerere în formă scrisă la asistentul social, în perioada 13 februarie – 20 martie 2020, transmite IPN.

Listele solicitanților vor fi transmise spre aprobare vicepreședintelui raionului sau viceprimarului orașului pe probleme sociale, apoi vor fi prezentate Ministerului Economiei și Infrastructurii, până la 27 martie.

Asigurarea cu convertoare a familiilor beneficiare de ajutor social, cât și a altor categorii defavorizate de populație (în limita stocului de convertoare procurat), se va produce doar o singură dată, indiferent de persoana din familie care a prezentat cererea. Iar procedura de dotare cu convertoare a beneficiarilor nu poate dura mai mult de două luni.

Operatorul economic de la care vor fi procurate convertoarele va fi selectat prin licitație. Pentru dotarea gratuită cu convertoare a categoriilor specificate de populație în bugetul de stat pentru 2020 sunt prevăzute 15 mln lei.

O decizie cu conținut similar a fost aprobată în 2018. Ca rezultat, televizoarele a doar 17% din cei 51 de mii de potențiali beneficiari au fost dotate cu convertoare de tranziție la televiziunea digitală terestră.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău