Ben Hodges, fostul comandant al trupelor SUA în Europa: SUA vor riposta cu „o lovitură devastatoare” împotriva flotei ruse din Marea Neagră dacă Putin va folosi arme nucleare în Ucraina

  • 22 Septembrie 17:28
Ben Hodges, fostul comandant al trupelor SUA în Europa: SUA vor riposta cu „o lovitură devastatoare” împotriva flotei ruse din Marea Neagră dacă Putin va folosi arme nucleare în Ucraina

America va riposta cu „o lovitură devastatoare” împotriva flotei ruse din Marea Neagră sau a bazelor din Crimeea dacă Putin își va duce la îndeplinire amenințarea de a folosi arme nucleare în Ucraina, avertizează Ben Hodges, general în retragere și fost șef al armatei americane din Europa, citat de Daily Mail.

Generalul-locotenent în retragere Ben Hodges a declarat miercuri că orice răspuns al Americii „s-ar putea să nu fie nuclear”, dar a avertizat că, dacă Putin va folosi arme nucleare în Ucraina, SUA ar putea căuta să „distrugă Flota Mării Negre sau să distrugă bazele rusești din Crimeea”, scrie G4Media.

Comentariile sale vin după ce președintele rus a provocat o undă de șoc în întreaga lume, anunțând „mobilizarea parțială” a rezerviștilor pentru a-și continua invazia din Ucraina.

Generalul Hodges, care a comandat armata americană în Europa între 2014 și 2018, a subliniat că „posibilitatea” ca Putin să ordone un atac nuclear asupra Ucrainei este „foarte puțin probabilă”.

Însă el a spus că utilizarea oricăror arme strategice de distrugere în masă va fi întâmpinată cu o reacție rapidă și severă din partea președintelui Joe Biden.

„El [Putin] știe că SUA va trebui să răspundă dacă Rusia va folosi o armă nucleară”, a declarat generalul Hodges pentru MailOnline.

„Răspunsul SUA ar putea să nu fie nuclear… dar ar putea foarte bine să fie un atac devastator care ar putea, de exemplu, să distrugă Flota Mării Negre sau să distrugă bazele rusești din Crimeea”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
28,53
Câțiva nori
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Fri
20
Sat
23
Sun
16
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău