Belgia, victima unui atac cibernetic masiv înainte de o audiere parlamentară privind situația uigurilor din China

  • 05 Mai 2021 14:31
Belgia, victima unui atac cibernetic masiv înainte de o audiere parlamentară privind situația uigurilor din China

Belgia a fost victima unui atac cibernetic major marți, acesta afectând numeroase instituții cheie, relatează Euractiv, citat de hotnews.ro.

Originea atacului este încă necunoscută, precizează sursa citată

Rețeaua de internet Belnet care conectează instituțiile publice, cele de învățământ superior, centrele de cercetare și administrațiile publice au fost victima unui atac de tip „denial-of-service” (DoS) declanșat marți în jurul orei 12:00.

Un atac DoS este atunci când o terță parte încearcă să supraîncarce servere prin trimiterea unor cantități mari de date. Deși acest tip de atacuri au loc regulat, cel de marți a fost de o asemenea amploare încât a copleșit capacitățile Belnet.

În jur de 200 de organizații ar fi fost afectate, mai multe comitete parlamentare fiind anulate din cauza atacului. Parlamentul regiuni Valonia-Bruxelles a fost de asemenea forțat să își suspende ședința.

„Datorită situației pandemice unii parlamentari intervin de la distanță prin sistemul Cisco Webex dar problema cu conexiunea la internet generată de atacul cibernetic nu garantează continuarea dezbaterilor”, a afirmat acest legislativ într-un comunicat.

Comisia de relații externe a parlamentului belgian urma să organizeze o audiere fără precedent cu privire la situația minorității uigure din China, un martor la presupusele atrocități fiind invitat să depună mărturie. Sesiunea a trebuit suspendată, potrivit RTBF.

Parlamentarul Wouter de Vriendt din partea Verzilor a sugerat că China ar putea fi în spatele atacului.

„Concluziile despre acest atac cibernetic sunt prematur. Dar este important să identificăm acest context sensibil. Negarea sa ar fi naivă”, a afirmat acesta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău