Belgia | Trei persoane arestate la Molenbeek într-o operațiune antiteroristă au fost eliberate

  • 15 Ianuarie 2017 14:47
Belgia | Trei persoane arestate la Molenbeek într-o operațiune antiteroristă au fost eliberate

Poliția belgiană a pus în libertate trei persoane arestate sâmbătă seara într-o operațiune antiteroristă, a anunțat duminică biroul procurorului din Bruxelles, transmite AFP.

'Trei bărbați au fost arestați și interogați în cursul nopții (...) Ei au fost eliberați imediat', se menționează în comunicatul procurorilor.

Poliția a întreprins patru percheziții în cartierul Molenbeek, fără a descoperi nimic suspect, adaugă aceeași sursă.
Mai mulți jihadiști care au luat parte la atentatele de la Paris, la 13 noiembrie 2015 (130 de morți), și la cele de la Bruxelles, la 22 martie 2016 (32 de morți, uciși de kamikaze la aeroport și la metrou), revendicate de gruparea Stat Islamic (SI), erau originari din Molenbeek, cartier sărac de la periferia capitalei belgiene.

După atentate, autoritățile au întărit măsurile de securitate și au înmulțit operațiunile și descinderile poliției, pe măsura avansării anchetelor.

Salah Abdeslam, singurul membru încă în viață al echipelor de comando jihadiste de la Paris, s-a ascuns după atentate în Molenbeek, unde a și fost arestat patru luni mai târziu, la 18 martie 2016.

Potrivit anchetatorilor, atentatele de la Paris și de la Bruxelles au fost comise de membrii aceleiași celule, care le-au pregătit de o parte și de alta a frontierei franco-belgiene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,17 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău