Belgia: Centrul orașului Bruxelles va deveni zonă pietonală și de bicicliști pentru cel puțin trei luni

  • 01 Mai 2020 11:40
Belgia: Centrul orașului Bruxelles va deveni zonă pietonală și de bicicliști pentru cel puțin trei luni

Centrul orașului Bruxelles, capitala Belgiei, va fi transformat în zonă pietonală și de bicicliști pentru cel puțin trei luni, în timp ce autoturismele, tramvaiele și autobuzele vor avea o limită de viteză de 20 de kilometri la oră, informează vineri dpa, preluat de Agerpres.

Decizia coincide cu ridicarea parțială, începând din 4 mai, a restricțiilor de circulație impuse în Belgia din cauza pandemiei de coronavirus.

"Ne-am hotărât să profităm de ocazie", a declarat pentru dpa Wafaa Hammich, purtătoarea de cuvânt a primarului orașului Bruxelles, Philippe Close.

În rețeaua rutieră din oraș, care include mare parte din centrul istoric al Bruxellesului, majoritatea străzilor și trotuarelor sunt înguste. Conform noilor reguli, pietonii vor avea voie să circule pe partea carosabilă, ceea ce va face mai ușoară respectarea regulilor privind menținerea distanței sociale.

Totuși, data exactă a intrării în vigoare a noului regim de trafic - prin care automobilele vor trebui să facă loc pietonilor și bicicliștilor - nu a fost încă stabilită.

Decizia nu este îndreptată împotriva mașinilor, a declarat Hammich, care a explicat că, atunci când locuitorii capitalei belgiene vor începe să iasă din casă, în săptămânile ce vor urma, ei trebuie încurajați să facă acest lucru pe jos sau cu bicicleta.

Pregătirile finale sunt în proces de definitivare, a spus Hammich. Acestea includ instalarea de noi semne rutiere și de semnale luminoase. Odată ce noile reguli vor intra în vigoare, toate semafoarele din centrul orașului vor fi poziționate permanent pe culoarea galbenă.

Noua abordare va fi evaluată la capătul a trei luni.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău