Belarusul le interzice cetățenilor săi să mai plece în străinătate, cu câteva excepții

  • 02 Iunie 2021 08:52
Belarusul le interzice cetățenilor săi să mai plece în străinătate, cu câteva excepții

Belarusul a restricționat posibilitățile pentru cetățeni de a părăsi țara pe cale rutieră, fiind autorizați doar deținătorii unui permis de ședere permanentă într-un stat străin, în timp ce opoziția denunță o ''încălcare absolută'' a legii. Decizia vine după ce deturnarea avionului în care se afla jurnalistul Roman Protasevici a declanșat un scandal internațional, transmite Digi24.ro.

Într-un mesaj postat marți pe Telegram, citat de Agerpres, serviciul de poliție de frontieră din Belarus a indicat că doar ''cetățenii care dețin un document care confirmă autorizarea de ședere permanentă într-un stat străin'' au dreptul să părăsească Belarusul, adăugând că ''un permis de ședere temporară (...) nu constituie un motiv pentru a călători în străinătate''.

Belarusul a impus restricții privind călătoriile în străinătate în decembrie 2020, oficial în cadrul pandemiei de coronavirus.

În orice caz, părăsirea țării pe cale rutieră este posibilă cel mult o dată la șase luni.

Înăsprirea normelor decisă de Comitetul pentru Frontiera de Stat urmează scandalului internațional privind recenta deturnare în Belarus a unui zbor Ryanair și arestarea disidentului Roman Protasevici și a prietenei sale, Sofia Sapega.

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău