Belarus | UE prelungește sancțiunile cu un an și pregătește noi măsuri

  • 26 Februarie 2021 08:00
Belarus | UE prelungește sancțiunile cu un an și pregătește noi măsuri

Uniunea Europeană și-a anunțat joi decizia de a prelungi până la 28 februarie 2022 sancțiunile impuse împotriva președintelui belarus Aleksandr Lukașenko și a unor membri ai regimului său implicați în reprimarea protestelor împotriva alegerilor prezidențiale contestate de la 9 august, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Circa 88 de persoane, printre care și Aleksandr Lukașenko, și șapte entități, au fost sancționate cu o interdicție de călătorie în UE și o înghețare a bunurilor aflate pe teritoriul blocului comunitar.

Aceste sancțiuni impuse în octombrie, noiembrie și decembrie 2020 "le transmit actorilor politici și economici din Belarus că acțiunile lor și susținerea lor față de regim trebuie să aibă un cost", subliniază comunicatul publicat de Consiliul UE.

Măsurile l-au vizat pe președintele Aleksandr Lukașenko, pe fiul său, mai mulți miniștri, înalți funcționari, șefi de întreprinderi și de societăți care susțin violenta reprimare a manifestațiilor organizate împotriva fraudei electorale și intimidarea jurnaliștilor în Belarus, precum și responsabili pentru frauda electorală.

UE a refuzat să recunoască rezultatele alegerilor prezidențiale considerate drept "trucate".

Noi sancțiuni au fost anunțate în cursul reuniunii miniștrilor de externe ai UE de pe 22 februarie 2021. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău