Belarus: Președintele Lukașenko amenință cu represalii militare capitalele occidentale

  • 03 Iulie 2022 11:48
Belarus: Președintele Lukașenko amenință cu represalii militare capitalele occidentale

Președintele Aleksandr Lukașenko a amenințat sâmbătă cu represalii militare împotriva oricui ar ataca Belarusul, în contextul tensiunile ridicate, generate de războiul din țara vecină, Ucraina, transmite duminică dpa, potrivit Agerpres.

Într-un discurs pronunțat în ajunul Zilei Independenței, președintele Lukașenko a spus că a ordonat forțelor sale armate să vizeze "centrele de decizie" din capitalele occidentale în cazul unui atac asupra Belarusului, adăugând:"Nu vă atingeți de noi și nu ne vom atinge de voi", potrivit agenției de presă Belta.

În pofida faptului că Rusia a invadat Ucraina, Moscova și aliatul său devotat, Minsk, au încercat în mod repetat să se prezinte drept victime ale politicilor presupus ostile ale Occidentului și ale NATO.

Au existat temeri că Belarusul ar putea intra oficial în război alături de Rusia după declanșarea războiului din Ucraina pe 24 februarie. Președintele Lukașenko a recunoscut că în primele săptămâni de invazie au fost lansate rachetele rusești în direcția Ucrainei de pe teritoriul său.

La summitul NATO de la Madrid, desfășurat la începutul acestei săptămâni, Alianța Nord-Atlantică a decis să își consolideze în mod semnificativ flancul estic și să înceapă procesul de aderare pentru Finlanda și Suedia.

Ulterior, președintele Vladimir Putin și-a anunțat intenția de a răspunde posibilului transfer al soldaților NATO în Finlanda cu desfășurari proporționale de trupe rusești în regiune. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău