Belarus: Președintele Aleksandr Lukașenko felicită poporul ucrainean de Ziua Independenței

  • 24 August 2022 12:34
Belarus: Președintele Aleksandr Lukașenko felicită poporul ucrainean de Ziua Independenței

Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, principalul aliat al Rusiei, care a invadat în urmă cu șase luni Ucraina, a adresat miercuri un mesaj de felicitare poporului ucrainean cu prilejul Zilei Independenței acestui stat, a anunțat serviciul său de presă, transmite AGERPRES.

„Sunt convins că divergențele actuale nu pot distruge baza multiseculară a relațiilor sincere de bună vecinătate între popoarele celor două țări'', a precizat în acest mesaj președintele Lukașenko.

Belarusul va continua să se pronunțe pentru ''consolidarea contactelor prietenești pe baza respectului reciproc la toate nivelurile'' cu Kievul, a dat el asigurări.

„Președintele belarus le urează ucrainenilor un cer pașnic, toleranță, curaj și forță pentru a reveni la o viață bună'', a adăugat serviciul de presă al președinției belaruse.

Fostă republică sovietică, Ucraina sărbătorește Ziua Independenței miercuri, zi în care marchează totodată și împlinirea a șase luni de la invazia Rusiei asupra Ucrainei.

Principal aliat al Moscovei, președintele Aleksandr Lukașenko, la putere în Belarus din 1994, a pus teritoriul țării sale la dispoziția armatei ruse pentru ca aceasta să-și poată lansa invazia asupra Ucrainei la 24 februarie, comentează 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău