Belarus | Percheziții la televiziunea poloneză „Belsat”

  • 09 Aprilie 2019 16:30
Belarus | Percheziții la televiziunea poloneză „Belsat” RFE/RL

Autoritățile din Republica Belarus au efectuat percheziții la redacția de la Minsk a televiziunii poloneze "Belsat", angajați ai Ministerului pentru Situații de Urgență luând cu asalt biroul marți dimineață, la ora 8:55.

"Reprezentanți ai Comisiei de anchetă efectuează percheziții, fără să precizeze, însă, despre ce fel de investigație este vorba" - se arată într-un scurt comunicat postat pe site-ul redacției. Potrivit unor informații neconfirmate oficial, perchezițiile ar avea loc în cadrul unei anchete declanșate pe baza articolului 188 din Codul Penal al Republicii Belarus, care se referă la "calomnie".

Irina Slavnikova, reprezentant al Belsat în Belarus, consideră că investigația desfășurată de autorități ar putea avea legătură cu un material referitor la existența unor cazuri de corupție într-un proces de achiziții de echipamente medicale.

Belsat, o televiziune prin satelit care emite în limba bielorusă, a fost înființată pe baza unui acord între Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei și TVP (televiziunea publică poloneză).

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,66 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău