Belarus: Noi proteste împotriva președintelui Lukașenko

  • 20 Septembrie 2020 18:00
Belarus: Noi proteste împotriva președintelui Lukașenko

Zeci de mii de manifestanți s-au adunat duminică la Minsk, în pofida presiunilor poliției, pentru un nou marș de protest împotriva realegerii președintelui Aleksandr Lukașenko, informează AFP și Reuters, preluat de Agerpres.

Manifestanții îmbrăcați în alb și roșu, culorile opoziției, și echipați cu drapele albe și roșii ori simbolizând diferite cartiere ale capitalei se îndreptau spre Palatul independenței, reședința președintelui, scandând sloganuri ca "Game Over!" sau "Putin, scoate furculița din cartoful belarus!" - referire la una din producțiile agricole emblematice pentru fosta republică sovietică.

Forțele de ordine operaseră deja o serie de arestări în centrul capitalei, la începutul după-amiezii, iar alte arestări au fost semnalate în orașele Hrodna, Gomel și Brest, unde mii de persoane au ieșit de asemenea în stradă duminică.

Ministerul de Interne belarus a anunțat mai devreme că 415 persoane au fost arestate la Minsk și 15 în alte orașe în urma dispersării, sâmbătă, a protestelor prodemocrație, 385 dintre ele fiind deja eliberate.

După realegerea contestată a lui Aleksandr Lukașenko, pe 9 august, în fiecare weekend în Belarus au loc manifestații de o amploare istorică pentru a cere plecarea președintelui aflat la putere de 26 de ani.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău