Belarus | Aleksandr Lukașenko a ordonat închiderea frontierei cu Ucraina

  • 03 Iulie 2021 10:35
Belarus | Aleksandr Lukașenko a ordonat închiderea frontierei cu Ucraina

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a ordonat vineri închiderea totală a frontierei cu Ucraina și a anunțat destructurarea unor ''celule teroriste'' legate de Occident care intenționau să realizeze o lovitură de stat în Belarus, informează Reuters și AFP.

''O cantitate imensă de arme vine din Ucraina în Belarus. Iată de ce am ordonat forțelor de securitate a frontierei să închidă complet frontiera cu Ucraina'', a spus Lukașenko.

Liderul de la Minsk a afirmat că autoritățile belaruse au destructurat ''celule teroriste latente'' legate de Germania, Ucraina, SUA, Polonia și Lituania, celule pe care le-a acuzat că planificau să ''înlăture prin violență regimul'' din Belarus.

Disputa dintre Belarus și Occident s-a intensificat recent după aterizarea forțată și ilegală a unui zbor Ryanair la Minsk, în Belarus, la 23 mai 2021, fapt care a pus în pericol siguranța aviației, și cu reținerea de către autoritățile belaruse a jurnalistului Roman Protasevici și a prietenei sale, Sofia Sapega.

La 21 iunie, Uniunea Europeană a impus măsuri restrictive împotriva a 78 de persoane din Belarus și a opt entități. Această decizie a fost luată având în vedere escaladarea încălcărilor grave ale drepturilor omului în Belarus și actele violente de represiune îndreptate împotriva societății civile, a opoziției democratice și a jurnaliștilor.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău