Beijingul acuză de ipocrizie Marea Britanie și UE în cazul canadienilor deținuți în China

  • 24 Decembrie 2018 13:30
Beijingul acuză de ipocrizie Marea Britanie și UE în cazul canadienilor deținuți în China

Freeland a mulțumit SUA, Marii Britanii și Uniunii Europene pentru declarațiile lor de susținere, subliniind că Ottawa va continua să lucreze cu aliații și partenerii săi pentru a forma un "front unit" în scopul eliberării cetățenilor săi. Ministrul canadian a înăsprit tonul față de Beijing vineri, solicitând "eliberarea imediată" a cetățenilor canadieni și calificând detenția lor drept „arbitrară".

Purtătoarea de cuvânt a MAE chinez, Hua Chunying, a exprimat ''nemulțumirea fermă și opoziția hotărâtă ale Beijingului'' față de comentariile autorităților canadiene și americane privind cei doi cetățeni canadieni aflați în detenție în China.

„Le cerem țărilor în cauză să respecte suveranitatea judiciară a Chinei'', a spus Hua Chunying într-o conferință de presă.

Ea a adăugat că pozițiile exprimate de Marea Britanie și UE în acest caz sunt ''ciudate''. ''Ce legătură are această chestiune cu Marea Britanie și UE? Unde erau acestea atunci când canadienii au arestat ilegal un director executiv al unei companii chineze, la cererea SUA?. Așa-numitele drepturi ale omului au, în accepțiunea lor, standarde diferite pentru cetățenii diferitelor țări'', a subliniat reprezentanta diplomației chineze.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău