BEI va sprijini cu 22 mil. de euro, cercetarea și dezvoltarea de noi tratamente împotriva cancerului, de către compania poloneză Ryvu Therapeutics

  • 17 August 2022 17:10
BEI va sprijini cu 22 mil. de euro, cercetarea și dezvoltarea de noi tratamente împotriva cancerului, de către compania poloneză Ryvu Therapeutics

Banca Europeană de Investiții (BEI) oferă o finanțare de 22 de milioane de euro pentru Ryvu Therapeutics, o companie poloneză de descoperire și dezvoltare de medicamente în stadiu clinic, care se concentrează pe noi terapii cu molecule mici care răspund unor nevoi medicale nesatisfăcute în oncologie, potrivit comunicatului oficial.

Finanțarea este acordată în cadrul instrumentului de împrumut de capital de risc al BEI, care este adaptat la nevoile specifice de finanțare ale companiilor inovatoare cu creștere rapidă. Fondul european pentru investiții strategice, care face parte din Planul de investiții pentru Europa, susține această finanțare printr-o garanție.

Sprijinul acordat de BEI va ajuta Ryvu să își finanțeze dezvoltarea de noi tratamente împotriva cancerului, de la descoperire până la testele clinice. În cele din urmă, Ryvu își propune să abordeze limitările clinice ale tratamentelor actuale în oncologie și să ofere pacienților acces la terapii inovatoare pentru tumorile hematologice și solide.

Valdis Dombrovskis, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene pentru o economie care funcționează pentru oameni, a declarat: „Salut această investiție a BEI, susținută de Planul de investiții pentru Europa, în compania poloneză Ryvu Therapeutics. Este o veste excelentă pentru competitivitatea Europei și pentru poziția sa de centru de cercetare pentru inovații care schimbă și salvează viețile oamenilor. Finanțarea suplimentară va fi utilizată pentru descoperirea, cercetarea și dezvoltarea de produse terapeutice inovatoare pentru tratarea pacienților cu cancer. Această investiție va sprijini, de asemenea, economia regională și va crea, în acest proces, locuri de muncă înalt calificate.”

Vicepreședintele BEI, Teresa Czerwińska, a declarat: “Finanțarea proiectelor din domeniul cercetării, dezvoltării și inovării este una dintre prioritățile de top ale BEI și este deosebit de relevantă astăzi, când lumea suferă din cauza crizei de sănătate cauzate de pandemie. Sprijinul pentru companii inovatoare precum Ryvu, specializate în cercetare biotehnologică avansată, este în mod clar necesar și suntem încântați să ajutăm această companie ambițioasă, care are un palmares remarcabil în ceea ce privește descoperirea și dezvoltarea de medicamente. Investiția BEI va consolida capacitatea de cercetare, dezvoltare și inovare și competitivitatea Ryvu Therapeutics, în beneficiul social mai larg.”

Inovarea, cercetarea, economia digitală și dezvoltarea capitalului uman sunt priorități de top pentru Grupul BEI. În 2021, finanțarea globală a Grupului BEI pentru proiecte de inovare, transformare digitală și capital uman a ajuns la 20,7 miliarde de euro la nivel mondial, din care 1,5 miliarde de euro au mers în Polonia (în creștere de la 1,2 miliarde de euro în 2020).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău