BEI deschide reprezentanță în Republica Moldova

  • 24 Aprilie 2015 17:02
BEI deschide reprezentanță în Republica Moldova

Banca Europeană de Investiții își va înființa o reprezentanță în Republica Moldova.

Prim-ministrul Chiril Gaburici și Vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Wilhelm Molterer, au semnat vineri, 24 aprilie, Acordul privind înființarea Reprezentanței Băncii Europene de Investiții în Republica Moldova.

Banca Europeană de Investiții este pregătită să-și intensifice activitatea în Republica Moldova, pentru că este foarte interesată să susțină perspectiva europeană a țării, a declarat Wilhelm Molterer.

Până în prezent, Republica Moldova a semnat 13 acorduri de finanțare cu BEI, care oferă acces autorităților publice și sectorului privat la fonduri în valoare de circa 557,5 milioane de euro. Printre proiectele comune de importanță majoră, lansate pe parcursul ultimilor ani, se numără: Livada Moldovei, Proiectul de alimentare cu apă în regiunea de dezvoltare Nord a Republicii Moldova, Proiectul de aprovizionare cu apă potabilă și canalizare în municipiul Chișinău, Reabilitarea drumurilor în municipiul Chișinău, Proiectul de reabilitare a Rețelelor de Transport Electric, Programul de restructurare a Sectorului Vitivinicol.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău