Bebbo – o nouă aplicație pentru părinți și îngrijitori

  • 12 Aprilie 2023 14:21
Bebbo – o nouă aplicație pentru părinți și îngrijitori

Părinții și îngrijitorii copiilor de până la șase ani vor putea accesa informații despre creșterea și educarea acestora prin intermediul unei aplicații electronice - Bebbo. Noul instrument a fost lansat în cadrul unui eveniment organizat de Ministerul Educației și Cercetării, în parteneriat cu Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), anunță Ministerul Educației și Cercetării.

În deschiderea evenimentului, Adriana Cazacu, secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării, a menționat că fiecare copil, pentru o bună creștere, are nevoie de îngrijire corespunzătoare, o stare bună de sănătate, nutriție optimă, un mediu sigur de dezvoltare. „Numeroase cercetări și studii au demonstrat că primii ani din viața copilului reprezintă fundamentul pentru întreaga sa educație și evoluție. Aplicația Bebbo vine în ajutorul părinților și îngrijitorilor pentru a le îmbunătăți abilitățile parentale”.

Bebbo este o nouă aplicație mobilă lansată de UNICEF, care oferă informații certificate de specialiști și instrumente interactive, necesare pentru urmărirea și susținerea dezvoltării copilului, în aspecte de învățare timpurie, sănătate, nutriție și alăptare, îngrijire receptivă, protecție și siguranță, precum și cele legate de bunăstarea părinților/îngrijitorilor. După instalarea inițială în telefonul beneficiarului, aplicația poate funcționa fără conectare la Internet.

La eveniment au participat circa 4000 de cadre didactice și medicale din instituțiile de educație timpurie din Republica Moldova. Ulterior, aceștia vor organiza sesiuni de informare a părinților/îngrijitorilor cu referire la accesarea și utilizarea aplicației Bebbo. În instituțiile de educație timpurie din țară vor fi distribuite materiale promoționale Bebbo (pliante, broșuri etc.), cu scopul de a fi ulterior transmise părinților.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:2,57 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău