Belarus | Cel puțin 50 de persoane au fost arestate pentru postări pe rețelele de socializare cu incidentul în care au murit un manager IT și un ofițer KGB

  • 30 Septembrie 2021 18:07
Belarus | Cel puțin 50 de persoane au fost arestate pentru postări pe rețelele de socializare cu incidentul în care au murit un manager IT și un ofițer KGB

Cel puțin 50 de persoane au fost arestate de forțele de securitate din Belarus (KGB) sub acuzații de insultare a unui reprezentant al puterii sau incitare la ură socială după ce au postat opinii personale și comentarii pe rețelele de socializare despre schimbul de focuri produs cu două zile în urmă și în care și-au pierdut viața unui manager IT și un ofițer KGB, a anunțat grupul belarus pentru drepturile omului Viasna-96, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

'Aparent arestările sunt legate de comentarii postate pe rețele de socializare despre moartea lui Andrei Zelțer și a unui ofițer KGB', a declarat grupul de apărare a drepturilor omului.

Autoritățile belaruse au declarat că ofițeri KGB au împușcat marți un bărbat în vârsta de 31 de ani, după ce acesta a opus rezistență forțelor de ordine, fără să-i confirme identitatea.

Anterior, KGB-ul belarus anunțase că un ofițer al său a fost ucis în timpul unei percheziții la Minsk: proprietarul apartamentului nu a dorit să deschidă, iar când echipa trimisă a spart ușa, acesta ar fi deschis focul cu o pușcă de vânătoare.

Potrivit publicației belaruse Nașa Niva, bărbatul ucis era angajat al filialei din belarus a companiei de software EPAM Systems, cu sediul în SUA. El era programator și un simpatizant al mișcării de contestare a regimului președintelui Aleksandr Lukașenko.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău