BBC: Moartea lui Evgheni Prigojin a fost confirmată după analizele genetice

  • 27 August 2023 14:25
BBC: Moartea lui Evgheni Prigojin a fost confirmată după analizele genetice

Moartea șefului grupării paramilitare ruse Evgheni Prigojin a fost confirmată duminică, în urma unor analize genetice a cadavrelor găsite după prăbușirea unui avion miercuri, anunță autoritățile ruse, relatează BBC News.

Comitetul rus de anchetă anunță că identitățile celor zece victime au fost stabilite și corespund pasagerilor de pe listă. În urma unor „expertize genetice moleculare”, s-a stabilit că identitățile celor zece victime ale căror trupuri au fost găsite după prăbușirea avionului „corespund listei” de pasageri și de membri ai echipajului, printre care figura Prigojin, șeful grupului paramilitar rus Wagner, a anunțat Comitetul de Anchetă într-un comunicat, citează Digi24.ro

Anchetatorii nu au spus deocamdată nimic despre pistele examinate, neevocând nici teza accidentului, nici pe cea a unei bombe, a unei rachete sol-ar sau a unei erori de pilotaj.

Avionul privat care-l transporta pe Prigojin și garda sa apropiată s-a prăbușit miercuri la sfârșitul după-amiezii în regiunea Tver, la nord-vest de Moscova.

De la anunțul orivind moartea lui Prigojin în acest accident aviatic au apărut speculații privind o posibilă implicare a Kremlinului în prăbușirea avionului privat care efectua o cursă Moscova-Sankt Petersburg.

La Washington, Paris, Berlin sau Kiev, înalți responsabili au dat de înțeles că suspiciunile lor să îndreaptă direct spre Kremlin.

Aceste afirmații au fost negate de către purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, care le-a calificat drept o „minciună absolută”.

Surse din serviciile de informații americane au declarat, joi, că investigațiile preliminare sugerează că a avut loc o explozie la bordul avionului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:6,69 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău