BBC îi cere scuze și îi plătește despăgubiri președintelui ucrainean Petro Poroșenko pentru un articol „eronat”

  • 28 Martie 2019 17:44
BBC îi cere scuze și îi plătește despăgubiri președintelui ucrainean Petro Poroșenko pentru un articol „eronat”

Radioteleviziunea britanică BBC a anunțat joi că i-a prezentat scuze președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko, și a acceptat să îi plătească acestuia despăgubiri în urma publicării unui articol 'eronat' legat de întâlnirea din iunie 2017 cu omologul său american, Donald Trump, transmite AFP.

'Ne cerem scuze domnului Poroshenko pentru orice inconveniente provocate și am acceptat să îi achităm despăgubiri și cheltuieli de judecată și am participat la o declarație comună într-o ședință publică', arată site-ul de internet al BBC.

Poroșenko, candidat pentru al doilea mandat prezidențial la alegerile de duminică, a dat în judecată BBC pentru calomnie, după publicarea unui articol în care se afirma că Michael Cohen, fost avocat al lui Trump, a primit 400.000 de dolari pentru a 'facilita o întâlnire' a celor doi șefi de stat, la Casa Albă.

Afirmația 'era falsă', a recunoscut BBC.

BBC a scris pe site în mai 2018 că nu era vorba de o 'scurtă discuție', ci de 'adevărate negocieri' menite să întărească influența Ucrainei la Washington. Ulterior, articolul a fost citat și într-o emisiune de televiziune a grupului.

Potrivit unei televiziuni ucrainene care a urmărit ședința Curții Regale de Justiție din Londra, despăgubirile sunt în valoare de 50.000 de lire (circa 58.000 de euro).

sursa: AGERPRES

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău