Bayern Munchen are un nou antrenor

  • 06 Octombrie 2017 17:41
Bayern Munchen are un nou antrenor

Reputatul antrenor german Jupp Heynckes, care a reușit tripla Campionat/Cupă/Liga Campionilor cu Bayern Munchen în 2013, a acceptat să redevină antrenorul clubului până la finalul sezonului, pentru a-l înlocui pe italianul Carlo Ancelotti, demis săptămâna trecută, a anunțat vineri clubul bavarez pe site-ul său oficial.

''Directoratul lui FC Bayern și Jupp Heynckes au ajuns astăzi (vineri) la un acord pentru o colaborare până pe 30 iunie 2018'', se arată în comunicat. La 72 de ani, Jupp Heynckes ''preia începând de luni funcția de antrenor principal la FC Bayern''.

Francezul Willy Sagnol, fostul adjunct al lui Ancelotti numit antrenor interimar, nu a oficiat deci decât un singur meci pe banca lui Bayern, cel de duminica trecută din campionat, terminat la egalitate 2-2 la Berlin.

Asistenții lui Heynckes vor fi Peter Hermann, unul dintre foștii săi colaboratori, și Hermann Gerland, actualul responsabil cu centrul de formare. Comunicatul clubului nu a menționat și numele lui Sagnol.

''Nu este un 'comeback', este un serviciu de prietenie'', a explicat Heynckes, foarte apropiat de președintele Uli Hoeness. ''Și am făcut-o doar pentru că datorez enorm lui FC Bayern''.

''Am un presentiment foarte bun și putem demara imediat'', a adăugat el.

''Jupp Heynckes este un maestru în materie de gestionare umană și tactică'', asigură la rândul său directorul sportiv Hasan Salihamidzic, ''noi suntem convinși că el este exact persoana bună pentru a ajuta echipa să-și regăsească drumul succesului, în situația actuală, și pentru a atinge obiectivele noastre''.

Campion mondial ca jucător în 1974 împreună cu Hoeness, câștigător al Ligii Campionilor pe banca lui Real Madrid în 1998, Heynckes nu se afla în nicio listă ''probabilă'' făcută în ultimele zile de analiștii germani. Însă alegerea lui răspunde unei anumite logici.

Mai întâi, este un familiar al casei, ceea ce-i poate permite să navigheze mai sigur în această perioadă dificilă. ''El are avantajul că, evident, cunoaște mai mulți jucători precum Neuer, Boateng, Muller, Alaba, Javi Martinez, Ribery sau Robben, pe care i-a condus cu succes între 2011 și 2013. Și a mai ajutat-o pe Bayern într-o situație similară, timp de șase săptămâni, la finalul sezonului 2009, după demiterea lui Jurgen Klinsmann'', nota joi revista Kicker.

În plus, ținând cont de vârsta și de situația sa, el putea accepta fără probleme ideea unui contract scurt până la finalul sezonului, pentru a le lăsa patronilor clubului timpul de a căuta în mod serios o persoană cu care vor putea construi un proiect pe termen mediu sau lung.

Favorit, pentru moment, este tânărul antrenor al lui Hoffenheim, Julian Nagelsmann. Însă vârsta sa, 30 ani, și lipsa de experiență la nivel european nu sunt un atu pentru el. Și, în plus, Bayern va avea de plătit serios, ținând cont că el se află sub contract cu clubul său până în 2021.

Heynckes a mai antrenat-o pe Bayern în trei rânduri, iar în ultimul său mandat (2011-2013) a realizat acea triplă istorică, înainte de a fi înlocuit cu spaniolul Pep Guardiola.

În total, cu Jupp Heynckes la conducere, Bayern Munchen a cucerit trei titluri în Bundesliga, trei Supercupe și o Cupă a Germaniei, precum și trofeul Champions League.

Presa germană anunțase încă de joi că Heynckes o va prelua pe Bayern, care se află pe locul 2 în Bundesliga, cu 14 puncte, la egalitate cu Hoffenheim, a 3-a, în timp ce lider este Borussia Dortmund, cu 19 puncte.

Carlo Ancelotti, venit la Bayern în 2016, a fost demis în urma înfrângerii suferite în Liga Campionilor în fața lui Paris-Saint Germain (0-3).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău