Bașkanul Irina Vlah convoacă în Găgăuzia un consiliu „în apărarea statalității” Republicii Moldova

  • 14 Februarie 2018 08:20
Bașkanul Irina Vlah convoacă în Găgăuzia un consiliu „în apărarea statalității” Republicii Moldova

Bașkanul (guvernatorul - n.red.) Găgăuziei, Irina Vlah, și-a anunțat intenția de a convoca un consiliu extins al autorităților și activiștilor din regiune, „în apărarea statalității Republicii Moldova”. Reuniunea ar urma să se desfășoare pe 24 februarie, în satul Tomai.

Pe pagina sa de Facebook, Irina Vlah propune spre dezbateri „probleme care îi îngrijorează pe fiecare locuitor al autonomiei și pe majoritatea covârșitoare a cetățenilor Republicii Moldova”.

Pe agenda discuțiilor ar urma să fie înscrise ascensiunea „forțelor unioniste antistatale, privită printre degete de forțele de ordine”, lupta autprităților centrale de la Chișinău cu ceea ce ea numește „amenințare rusă mitică”, precum și activitatea unor găgăuzi în cadrul unor partide parlamentare ce ar fi adoptat o poziție contrară intereselor administrației de la Comrat.

"Viitorul nostru îl vedem exclusiv în cadrul Republicii Moldova unită și independentă. Și această poziție fermă trebuie să o prezentăm tuturor forțelor politice din țară și partenerilor politici externi", afirmă bașkanul Irina Vlah.

Amintim că Irina Vlah a devent deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe listele Partidului Comuniștilor, în urma alegerilor din noiembrie 2014. În prima ședință a noului Legislativ, ea renunțat la calitatea de membru al PCRM, declarându-se independentă. 

A câștigat alegerile pentru funcția de bașkan al Găgăuziei din martie 2015, cu puțin peste 51 la sută din voturi, beneficiind de sprijinul masiv al PSRM, în frunte cu Igor Dodon, și al presei din Rusia, care are în regiune o audiență peste media din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău