Băsescu vrea un regulament privind statutul migrațiunilor în UE. Nu este de acord cu „transformarea UE într-o uriaşă moschee”

  • 05 Mai 13:15
Băsescu vrea un regulament privind statutul migrațiunilor în UE. Nu este de acord cu „transformarea UE într-o uriaşă moschee”

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a declarat sâmbătă, la Constanţa, că, dacă va ajunge europarlamentar, va propune elaborarea unui regulament privind statutul migranţilor, care să fie aprobat în Parlamentul European, el afirmând că PMP nu va fi de acord cu „transformarea UE într-o uriaşă moschee”, relatează Agerpres.

Potrivit Mediafax, el a precizat și că PMP are inclus în program inclusiv înființarea unei agenții europene care să centralizeze informațiile serviciilor din statele membre în vederea combaterii atentatelor.

„Uniunea Europeană are probleme interne la care noi avem soluţii practice, ce sunt prezentate în programul electoral. Spre exemplu, avem o populaţie europeană nemulţumită de situaţia cu migraţia, iar PMP nu va fi de acord cu transformarea UE într-o uriaşă moschee. Să vină să vadă cum se trăieşte la noi, împreună cu turci, cu tătari, cei care vin buluc în Europa din ţări de cult islamic şi să accepte comportamentul civilizat. Propunerea noastră este să se elaboreze un regulament cu privire la statutul migranţilor, care să fie aprobat în Parlamentul European, regulament care să oblige migranţii la integrare socială prin găsirea unui loc de muncă sau ca aceştia să se afle într-o situaţie de studii pentru locuri de muncă. Să manifeste respect pentru tradiţiile şi cultura europeană şi integrare în cultura europeană. Aceste pretenţii le putem avea pentru că nu noi i-am adus cu forţa, ei au optat să vină în Europa”, a spus Traian Băsescu. 

În context, el a subliniat faptul că politica migraţionistă poate fi gestionată dacă politicienii se vor implica efectiv. 

„Europa nu poate fi distrusă de sloganul laş "politically correct", sub care se ascund politicienii de la vârf care spun că politic este corect să îi lăsăm să facă ce vor. Politic este corect să nu îi blamăm pentru viol, politic este corect să nu îi blamăm că fură, şterpelesc şi aşa mai departe? Ori lucrurile trebuie spuse cinstit pentru că au ajuns la un nivel la care nu mai este acceptabil să te ascunzi sub sloganul "politically correct". Noi criticăm în programul nostru această abordare, vorbim despre crearea acelui regulament care să observe integrarea în câmpul muncii, integrarea în societate, respect pentru valorile creştine, respect pentru valorile europene. Reversul este expulzarea, care trebuie făcută chiar şi în masă. În momentul de faţă, dintre cei care au intrat ca hoardele de nomazi în 2015 în Europa, în Uniunea Europeană, 65% nu au loc de muncă, pentru că nu îi interesează. Şi asta, într-o situaţie în care este criză de forţă de muncă în toată Europa. De ce? Nu au calificare. Poziţia noastră este elaborarea acestui regulament care să permită expulzarea în masă a celor care nu se încadrează în valorile europene. Sigur nu le interzice nimeni să îşi păstreze limba, să își păstreze cultura, dar respectă şi valorile mele, că ai venit peste mine fără să te chem”, a arătat Băsescu.

Fostul președinte a mai spus că PMP va susține crearea unei agenții europene care să centralizeze informațiile venite de la serviciile naționale, pentru prevenirea atentatelor teroriste.

„Pe lângă moschei, nu la toate, sunt adevărate centre de islamizare a tinerilor musulmani în Europa. PMP va susține creearea unei agenții europene de informații și analiză pentru prevenirea atentatelor. Ce nu s-a reușit până acum în UE? Să pui cap la cap toate serviciile, să își dea informații de la unul la altul din timp. Ce propunem este o directivă de creare a acestei agenții UE prin care toate statele să pună continuu în coșul acestei agenții orice mică informație și semnal pe care l-ar avea despre atentate teroriste. Acolo ar putea fi concentrată cei mai buni analiști din serviciile UE și să diminueze riscurile de reușită a atacurilor teroriste”, a explicat el.

Băsescu: „PMP propune înfiinţarea Poliţiei de Frontieră a Uniunii Europene”

PMP propune înfiinţarea Poliţiei de Frontieră a Uniunii Europene, a mai declarat sâmbătă, la Constanţa, fostul preşedinte Traian Băsescu, candidat la alegerile europarlamentare. 

"Propunerea noastră în program este reconstruirea sistemului Schengen în aşa fel încât el să devină capabil să apere, să protejeze frontierele Uniunii Europene mai mult decât astăzi. Noi propunem prin programul nostru înfiinţarea Poliţiei de Frontieră a Uniunii Europene, care acţionează independent de poliţiile de frontieră ale statelor naţionale. Viitoarea instituţie europeană trebuie dotată, aşa cum cerem în programul PMP, cu un număr suficient de oameni şi de mijloace în aşa fel încât să prevină forţarea ilegală a frontierelor şi intrarea în spaţiul UE fără aprobare. Trebuie creată o poliţie super dotată, capabilă să întoarcă navele încă de când sunt în marea liberă, nu când s-au trezit cu ele în apele teritoriale ale Italiei sau Greciei, eventual să fie capabilă să întoarcă navele din apele teritoriale libiene", a precizat Băsescu. 

Traian Băsescu, cel care deschide lista candidaților PMP la europarlamentare, a fost sâmbătă prezent la Constanța cu ocazia campaniei electorale derulate de partid la alegerile pentru PE din 26 mai.

Sursa: HotNews.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chişinău
12,88 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:0,5 m/s
Thu
17 °C
Fri
17 °C
Sat
17 °C
Sun
17 °C
Mon
15 °C

Curs oficial BNM 24 Octombrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3105 -0.0550
USD 17.3835 0.0020
RON 4.0570 -0.0111
UAH 0.6957 -0.0035
RUB 0.2717 -0.0012
Arhivă Radio Chișinău