Băsescu vrea un regulament privind statutul migrațiunilor în UE. Nu este de acord cu „transformarea UE într-o uriașă moschee”

  • 05 Mai 2019 13:15
Băsescu vrea un regulament privind statutul migrațiunilor în UE. Nu este de acord cu „transformarea UE într-o uriașă moschee”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat sâmbătă, la Constanța, că, dacă va ajunge europarlamentar, va propune elaborarea unui regulament privind statutul migranților, care să fie aprobat în Parlamentul European, el afirmând că PMP nu va fi de acord cu „transformarea UE într-o uriașă moschee”, relatează Agerpres.

Potrivit Mediafax, el a precizat și că PMP are inclus în program inclusiv înființarea unei agenții europene care să centralizeze informațiile serviciilor din statele membre în vederea combaterii atentatelor.

„Uniunea Europeană are probleme interne la care noi avem soluții practice, ce sunt prezentate în programul electoral. Spre exemplu, avem o populație europeană nemulțumită de situația cu migrația, iar PMP nu va fi de acord cu transformarea UE într-o uriașă moschee. Să vină să vadă cum se trăiește la noi, împreună cu turci, cu tătari, cei care vin buluc în Europa din țări de cult islamic și să accepte comportamentul civilizat. Propunerea noastră este să se elaboreze un regulament cu privire la statutul migranților, care să fie aprobat în Parlamentul European, regulament care să oblige migranții la integrare socială prin găsirea unui loc de muncă sau ca aceștia să se afle într-o situație de studii pentru locuri de muncă. Să manifeste respect pentru tradițiile și cultura europeană și integrare în cultura europeană. Aceste pretenții le putem avea pentru că nu noi i-am adus cu forța, ei au optat să vină în Europa”, a spus Traian Băsescu. 

În context, el a subliniat faptul că politica migraționistă poate fi gestionată dacă politicienii se vor implica efectiv. 

„Europa nu poate fi distrusă de sloganul laș "politically correct", sub care se ascund politicienii de la vârf care spun că politic este corect să îi lăsăm să facă ce vor. Politic este corect să nu îi blamăm pentru viol, politic este corect să nu îi blamăm că fură, șterpelesc și așa mai departe? Ori lucrurile trebuie spuse cinstit pentru că au ajuns la un nivel la care nu mai este acceptabil să te ascunzi sub sloganul "politically correct". Noi criticăm în programul nostru această abordare, vorbim despre crearea acelui regulament care să observe integrarea în câmpul muncii, integrarea în societate, respect pentru valorile creștine, respect pentru valorile europene. Reversul este expulzarea, care trebuie făcută chiar și în masă. În momentul de față, dintre cei care au intrat ca hoardele de nomazi în 2015 în Europa, în Uniunea Europeană, 65% nu au loc de muncă, pentru că nu îi interesează. Și asta, într-o situație în care este criză de forță de muncă în toată Europa. De ce? Nu au calificare. Poziția noastră este elaborarea acestui regulament care să permită expulzarea în masă a celor care nu se încadrează în valorile europene. Sigur nu le interzice nimeni să își păstreze limba, să își păstreze cultura, dar respectă și valorile mele, că ai venit peste mine fără să te chem”, a arătat Băsescu.

Fostul președinte a mai spus că PMP va susține crearea unei agenții europene care să centralizeze informațiile venite de la serviciile naționale, pentru prevenirea atentatelor teroriste.

„Pe lângă moschei, nu la toate, sunt adevărate centre de islamizare a tinerilor musulmani în Europa. PMP va susține creearea unei agenții europene de informații și analiză pentru prevenirea atentatelor. Ce nu s-a reușit până acum în UE? Să pui cap la cap toate serviciile, să își dea informații de la unul la altul din timp. Ce propunem este o directivă de creare a acestei agenții UE prin care toate statele să pună continuu în coșul acestei agenții orice mică informație și semnal pe care l-ar avea despre atentate teroriste. Acolo ar putea fi concentrată cei mai buni analiști din serviciile UE și să diminueze riscurile de reușită a atacurilor teroriste”, a explicat el.

Băsescu: „PMP propune înființarea Poliției de Frontieră a Uniunii Europene”

PMP propune înființarea Poliției de Frontieră a Uniunii Europene, a mai declarat sâmbătă, la Constanța, fostul președinte Traian Băsescu, candidat la alegerile europarlamentare. 

"Propunerea noastră în program este reconstruirea sistemului Schengen în așa fel încât el să devină capabil să apere, să protejeze frontierele Uniunii Europene mai mult decât astăzi. Noi propunem prin programul nostru înființarea Poliției de Frontieră a Uniunii Europene, care acționează independent de polițiile de frontieră ale statelor naționale. Viitoarea instituție europeană trebuie dotată, așa cum cerem în programul PMP, cu un număr suficient de oameni și de mijloace în așa fel încât să prevină forțarea ilegală a frontierelor și intrarea în spațiul UE fără aprobare. Trebuie creată o poliție super dotată, capabilă să întoarcă navele încă de când sunt în marea liberă, nu când s-au trezit cu ele în apele teritoriale ale Italiei sau Greciei, eventual să fie capabilă să întoarcă navele din apele teritoriale libiene", a precizat Băsescu. 

Traian Băsescu, cel care deschide lista candidaților PMP la europarlamentare, a fost sâmbătă prezent la Constanța cu ocazia campaniei electorale derulate de partid la alegerile pentru PE din 26 mai.

Sursa: HotNews.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău