Băsescu se laudă că n-a pierdut nicio bătălie politică, dar îndeamnă susținătorii să-l susțină în „ultima luptă”

  • 20 Aprilie 2019 20:20
Băsescu se laudă că n-a pierdut nicio bătălie politică, dar îndeamnă susținătorii să-l susțină în „ultima luptă”

Președintele de onoare al PMP, Traian Băsescu, i-a îndemnat, sămbătă, pe membrii și simpatizanții săi să-l sprijine în alegerile europarlamentare, cerându-le ajutorul să nu piardă ultima "bătălie politică".

"N-am pierdut nicio bătălie politică, vă rog să mă ajutați să nu o pierd pe ultima", a spus Băsescu la finalul reuniunii de la Romexpo, unde a prezentat programul formațiunii sale pentru europarlamentare.

El susține că alegerile din 26 mai sunt cele mai importante pentru Parlamentul European "pentru că însăși Uniunea Europeană se află într-o situație de criză", iar "cetățenii europeni nu văd care este perspectiva UE în raport cu atâtea neîmpliniri și atâta lipsă de soluții".

"Soluția pentru perpetuarea UE este una singură: accelerarea proceselor de integrare.(...) Ideea de UE este încă populară în rândul cetățenilor UE, de aceea trebuie valorificată ideea de UE și accelerate procesele de integrare. Mai sunt nouă state, nu suntem singurii care nici nu au trecut la euro, nici nu se înghesuie să ajungă în Schengen.(...) Dincolo de un proces obligatoriu de accelerare a integrării statelor membre, se impune și crearea perspectivei. Din punctul nostru de vedere perspectiva este de a se ajunge la Statele Unite ale Europei. De ce? Pentru că lumea este într-un proces de globalizare. Singură, nicio țară a UE nu face față procesului de globalizare, nici Germania, nici Franța, nici România, nici alta", a explicat Băsescu.

El a menționat că deși România are în Tratatul de aderare la UE obligația să treacă la zona euro și să îndeplinească condițiile de a fi stat membru Schengen "nu a îndeplinit condițiile pentru Schengen și (...) amânăm mereu termenul de trecere la moneda euro".

Pe listele PMP pentru alegerile europarlamentare se află Traian Băsescu, Eugen Tomac, Ioana Constantin, Marius Pașcan, Simona Vlădica, Robert Turcescu, Teodora Desagă, Petru Movilă, Cătălina Bozianu, Cătălin Bulf, menționează Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău