Băsescu se întâlnește la Chișinău cu alegătorii din R.Moldova, pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie

  • 26 Noiembrie 2016 08:45
Băsescu se întâlnește la Chișinău cu alegătorii din R.Moldova, pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, se va afla astăzi, pe 26 noiembrie, la Chișinău, în cadrul unei vizite electorale. Băsescu, în calitatea sa de președinte al Partidului Mișcarea Populară (PMP), are programată o întâlnire cu locuitorii Republicii Moldova care dețin cetățenia României.

În cadrul evenimentului, candidații PMP pentru românii de peste hotare la alegerile parlamentare din România de la 11 decembrie, Constantin Codreanu (Camera Deputaților) și Doru Dendiu (Senat) își vor prezenta programele electorale, anunță printr-un comunicat de presă președintele executiv al formațiunii, Eugen Tomac.

Amintim că ex-președintele României, Traian Băsescu este și cetățean al Republicii Moldova, calitate pe care a obținut-o prin decretul semnat de șeful statului, Nicolae Timofti, în iunie anul curent.

În ajunul celui de-al II-lea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, Traian Băsescu și soția sa, Maria, au depus jurământul de cetățeni.

Fostul președinte român a fost ultima dată la Chișinău pe 2 aprilie 2015, când a fost decorat cu Ordinul ”Ștefan cel Mare”,decorația militară supremă a Republicii Moldova, acordată de către președintele Nicolae Timofti pentru eforturile lui Traian Băsescu în promovarea ”stabilității, securității și democrației în regiune, precum și pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova în procesul de formare a personalului din domeniile apărării”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
-0,76
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,03 m/s
Tue
7
Wed
5
Thu
2
Fri
2
Sat
5
Arhivă Radio Chișinău