Băsescu, despre unirea cu Moldova: Voi depune un proiect de declarație în care să denunțăm pactul Ribbentrop-Molotov

  • 05 Februarie 2018 07:19
Băsescu, despre unirea cu Moldova: Voi depune un proiect de declarație în care să denunțăm pactul Ribbentrop-Molotov

Președintele PMP, senatorul Traian Băsescu, a declarat, duminică seara, că va depune alături de parlamentarii partidului său un proiect de declarație prin care să denunțe pactul Ribbentrop - Molotov și efectele lui, prin care Basarabia a intrat în sfera de influență a Uniunii Sovietice.

"Suntem în anul Centenarului. Eu, ca președinte, am denunțat Pactul Ribbentrop - Molotov, dar voi depune săptămâna viitoare, cu semnătura mea și a celorlalți parlamentari PMP, un proiect de declarație în care să denunțăm pactul Ribbentrop - Molotov și efectele lui. Avem obligația să facem acest lucru. Uitați-vă că de pactul Ribbentrop - Molotov au fost afectate cele trei țări baltice, Polonia și România. Cele trei țări baltice au ieșit de sub efectele pactului Ribbentrop - Molotov, fuseseră înglobate în Uniunea Sovietică, sunt independente și membre și UE și NATO, Polonia este stat integru și membru UE și NATO, România a pierdut Basarabia și noi stăm...", a declarat Băsescu la România TV.

Senatorul PMP susține că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, ar fi declarat că Unirea cu România ar însemna un "război civil" pentru că ar fi fost speriat deoarece există un "curent unionist puternic".

"Igor Dodon s-a speriat pentru că în Republica Moldova a început un curent unionist puternic. Mai mult decât atât, au apărut localități, de la comune la orașe, care în consiliile locale, sub semnătura tuturor consilierilor, a primarului, a secretarului primăriei și, uneori, și a preotului din comunitate, au făcut declarații scrise, că doresc unirea cu România, (...). Ceea ce o să mă facă să îmi închiriez un apartament la Chișinău, să bat toată Republica Moldova, comună cu comună", a mai spus fostul șef al statului.

Totodată, liderul PMP consideră că restabilirea frontierei României pe malul Nistrului este obiectiv de țară care ar fi "momentul renașterii demnității acestui popor".

"Cetățenia mi-au luat-o, poate să mă declare și persona non grata, dar ce am în cap ca fiind al treilea obiectiv de țară, după ce am intrat în NATO, ne-am garantat securitatea, am intrat în Uniunea Europeană, avem la orizont o oarecare prosperitate, al treilea obiectiv de țară trebuie să fie reîntregirea țării prin unirea cu Republica Moldova, nu vorbesc de teritoriile din Ucraina. Vorbesc de Republica Moldova și de restabilirea frontierei României pe Nistru", a mai afirmat Băsescu. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău