Băsescu depune astăzi jurământul de cetățean al R.Moldova, sperând să poată vota în turul II la prezidențiale

  • 03 Noiembrie 2016 11:28
Băsescu depune astăzi jurământul de cetățean al R.Moldova, sperând să poată vota în turul II la prezidențiale

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, și soția sa, Maria Băsescu, vor depune astăzi jurământul de cetățeni ai Republicii Moldova.

Ceremonia, care va avea loc la Ambasada Republicii Moldova la București, se va desfășura în jurul orei 16,00, amintește Hotnews.ro

Ambasadorul Republicii Moldova la București, Mihai Gribincea, a declarat marți că depunerea jurământului în vederea obținerii cetățeniei moldovenești de către Traian Basescu are în vedere atât respectarea legislației în materie, cât și intenția fostului președinte de a vota la turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Diplomatul a precizat că, ulterior depunerii jurământului, familia Băsescu va trebui să depună actele pentru pașapoartele moldovenești ca să își poată exercita dreptul de vot la turul doi al prezidențialelor din Republica Moldova.

Băsescu a declarat marți seara, la TVR 1, că își menține intenția de a vota la turul doi al prezidențialelor din Republica Moldova, dar că acest lucru este condiționat de obținerea actelor de identitate. 

Traian Băsescu a primit cetățenia Republicii Moldova prin decretul președintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lunii iunie.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:6,17 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău