Baschet-NBA: 49 de meciuri amicale înainte de deschiderea noului sezon competițional

  • 28 Noiembrie 2020 12:17
Baschet-NBA: 49 de meciuri amicale înainte de deschiderea noului sezon competițional

Echipele Los Angeles Lakers și concitadina Clippers vor deschide, pe 11 decembrie, o serie de 49 de meciuri amicale programate până la deschiderea noului sezon competițional din Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA), pe 22 decembrie, scrie AFP, preluat de Agerpres.

Fiecare echipă din NBA va juca între două și patru partide amicale, în perioada 11-19 decembrie. Campioana en titre, Los Angeles Lakers, va juca două amicale cu Los Angeles Clippers (11 și 13 decembrie), iar apoi, pe 16 și 19 decembrie, va evolua contra celor de la Phoenix Suns.

Liga profesionistă nord-americană de baschet a anunțat, săptămâna trecută, modalitatea de desfășurare a viitorului sezon competițional ce va debuta pe 22 decembrie, cu baraje de calificare pentru o fază play-off lărgită și absența All-Star Game, campioana urmând să fie decisă cel mai târziu pe 22 iulie.

Marea noutate vizează "play-in tournament". Această fază de baraj calificativă pentru play-off, experimentată în "bula" de la Disney World în această vară, cu trei cluburi, va cuprinde de data aceasta patru echipe. În speță, echipele care au încheiat între locurile 7 și 10 în fiecare conferință, Est și Vest, la finalul sezonului regulat.

Locul 7 va juca pe teren propriu cu locul 8. Câștigătoarea acestui meci se va califica pentru play-off, păstrând statutul de cap de serie nr. 7. Nr. 9 va juca tot pe teren propriu cu locul 10. Învinsa va fi eliminată. Câștigătoarea partidei va întâlni apoi învinsa din barajul dintre locurile 7 și 8. Învingătoarea va valida tichetul său pentru play-off, cu statutul de cap de serie nr. 8.

Aceste baraje vor avea valoare de test, NBA precizând că nu vor fi în vigoare și pentru sezonul următor.

Înainte de a ajunge în acest stadiu, fiecare din cele 30 de echipe (15 de fiecare conferință) va avea 72 de meciuri în sezonul regulat, iar pentru a limita la maximum numărul de călătorii pe durata pandemiei de coronavirus, liga a găsit o nouă formulă.

Fiecare echipă va juca de trei ori cu echipele din conferința sa (două acasă și unul în deplasare sau un meci acasă și două în deplasare), respectiv, 42 de meciuri (14x3). Fiecare echipă va juca, de asemenea, de două ori cu echipele din cealaltă conferință (un meci acasă, altul în deplasare), în total 30 de meciuri (15x2). Ajungând la 72 (42+30) numărul total de meciuri de disputat.

Acest sezon regulat, ce ar urma să se încheie pe 16 mai, va fi întrerupt de o pauză de cinci zile, între 5 și 10 martie, denumit "All-Star Break", fără ca NBA să menționeze păstrarea All-Star Game-ului, prevăzut la Indianapolis.

În privința programului meciurilor, în special ziua de Crăciun, tradițional rezervată marilor derby-uri, NBA nu va anunța decât un prim segment (până pe 4 martie) la începutul lunii decembrie, moment în care echipele vor debuta în stagii de antrenament.

Al doilea va fi anunțat spre finalul primei părți a sezonului, pentru o eventuală reprogramare a meciurilor care ar fi trebuit amânate din cauza Covid-19.

În fine, faza play-off va debuta pe 22 mai, în urma căreia va fi stabilită campioana cel mai târziu pe 22 iulie. Un epilog ce nu se va suprapune cu Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august), ceea ce ar permite internaționalilor să participe la competiție.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău