Baschet/Coronavirus: NBA a amânat loteria prealabilă Draftului din cauza pandemiei

  • 02 Mai 2020 11:39
Baschet/Coronavirus: NBA a amânat loteria prealabilă Draftului din cauza pandemiei

Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) a anunțat, vineri, amânarea Draft Lottery și a Draft Combine, prevăzute inițial în luna mai, două etape prealabile Draftului 2020 (selecția tinerilor jucători), a cărui desfășurare programată pe 25 iunie la Brooklyn este amenințată de pandemia de coronavirus, informează AFP, preluat de Agerpres.

"Draft Lottery 2020 și Draft Combine 2020, ce urmau să aibă loc pe 19 și 21 mai la Chicago, au fost amânate", a transmis instanța fără alte precizări.

Cu ocazia Draft Lottery, cele 30 de francize își cunosc clasamentul pentru alegerea celor mai buni jucători proveniți de la universitățile americane sau de peste hotare, menit să-și întărească efectivele. Acest clasament depinde în mare măsură de cel pe care l-au avut echipele la finele sezonului regulat neîncheiat din cauza coronavirusului. Cele 14 echipe care nu s-au calificat pentru faza playoff își vor vedea atribuite primele 14 alegeri la această loterie, iar celelelalte 16 următoarele.

Franciza care prezintă cel mai slab bilanț are 250 de șanse din 1000 (25 la sută) de a avea dreptul la prima alegere, cu o garanție de a obține în cel mai bun caz un loc 4 de alegere.

În clasamentul valabil la 11 martie, dată la care NBA și-a suspendat sezonul regulat după testul pozitiv al francezului Rudy Gobert (Utah Jazz), Golden State Warriors este echipa cu cele mai mari șanse de a beneficia de prima alegere, urmată de Cleveland Cavaliers și Minnesota Timberwolves.

Un alt eveniment amânat este Draft Combine, moment în care viitorii jucători și staruri ai NBA sunt supuși la teste tehnice și fizice de către echipe.

Draftul 2020, în cursul căruia fiecare echipă trebuie să selecționeze pe rând un jucător, în două tururi, este menținut până în acest moment pentru data de 25 iunie la Brooklyn, "deși anumite surse se așteaptă să fie amânat", conform ESPN.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău