Bașcanul UTA Găgăuzia: Limba română, una dintre cele mai mari valori

  • 31 August 2021 10:57
Bașcanul UTA Găgăuzia: Limba română, una dintre cele mai mari valori

Irina Vlah, bașcanul UTA Găgăuzia, a venit cu un mesaj prin care a recunoscut că astăzi în Republica Moldova este marcată Ziua Limbii Române și că anume limba română reprezintă una dintre cele mai mari valori ale cetățenilor acestui stat. 

Potrivit oficialului, cunoașterea unei limbi este încă o ușă deschisă într-un viitor mai bun, o oportunitate nouă de a construi prietenii și parteneriate, este o șansă în plus de integrare socială și încă o cale de prosperare personală.

Azi sărbătorim Ziua Limbii Române – este o sărbătoare importantă pentru toți cetățenii Republicii Moldova”, a subliniat Irina Vlah.

Potrivit acesteia, cheia prosperității Republicii Moldova este unitatea cetățenilor săi, iar această unitate se bazează pe respectul reciproc între oameni și pe respectarea unui set de valori comune. „Limba română este una dintre cele mai mari valori ale cetățenilor Republicii Moldova”, a mai punctat bașcanul UTA Găgăuzia în mesajul său.

Amintim că, începând cu 31 august 1989, dată la care a fost legiferată trecerea la scrierea în grafie latină, în Republica Moldova se sărbătorește anual Ziua Limbii Române.

Potrivit deciziei din ziua de 5 decembrie 2013 a Curții Constituționale a Republicii Moldova limba română este limba de stat. Curtea Constituțională a decis că textul din Declarația de Independență prevalează textului din Constituție, ceea ce înseamnă că limba vorbită în Republica Moldova este româna. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău