Bașcanul Găgăuziei despre alegerile în Adunarea Populară

  • 05 Februarie 2021 11:05
Bașcanul Găgăuziei despre alegerile în Adunarea Populară

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, susține decizia de anula data alegerilor în Adunarea Populară este neclară și nu se încadrează în câmpul legal. Bașcanul afirmă că mandatul deputaților din Adunarea Populară a expirat și este necesară revenirea activității Adunării în câmpul legal, transmite IPN.

„Deputații, spre regret, încă nu au înțeles că Adunarea Populară nu este locul în care fiecare face ce vrea, ci face ceea ce trebuie și ceea ce este util pentru UTA Găgăuzia”, a declarat Irina Vlah la ședința Comitetului executiv al Găgăuziei. Aceasta i-a îndemânat pe deputați să ia exemplu de responsabilitate de la profesori, medici, șoferi etc., care merg zilnic la muncă și își îndeplinesc atribuțiile.

„Domnilor deputați, mandatul vostru a expirat și nu trebuie să inventați motive pentru a-l prelungi. Acum trebuie să veniți în fața alegătorilor și să le spuneți ce ați făcut voi pentru binele Găgăuziei. Explicați-le oamenilor cum ajută la dezvoltare scandalurile, ofensele pe care le provocați unul altuia și altor oameni”, a remarcat bașcanul.

Bașcanul a precizat că sunt trei decizii care trebuie luate: sursa de finanțare a campaniei electorale, noua componență a Comisiei Electorale de la Comrat și stabilirea datei alegerilor.

Pe 20 ianuarie 2021, s-au împlinit patru ani de la convocarea primei ședințe a Adunării Populare, după alegerile din noiembrie 2016. Adunarea Populară a stabilit data alegerilor pentru 4 aprilie anul curent, dar, recent, deputații și-au anulat propria hotărâre.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Tue
19
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău