Bașcanul Găgăuziei a prezentat raportul de activitate

  • 30 Aprilie 2019 14:41
Bașcanul Găgăuziei a prezentat raportul de activitate

La patru ani de activitate în calitate de bașcan al UTA Găgăuzia, Irina Vlah, susține că poate constata cu satisfacție că, în pofida provocărilor, a obținut rezultate în toate domeniile de care a fost responsabilă. Marți, 30 aprilie, bașcanul și-a prezentat raportul de activitate, iar la eveniment a participat și președintele Igor Dodon, transmite IPN.

Irina Vlah a declarat că una dintre cele mai mari așteptări ale localnicilor a fost crearea locurilor de muncă. În patru ani de mandat, au fost create în jur de două mii de locuri de muncă, datorită atragerii investițiilor străine considerabile, precum și prin susținerea businessului mic și mijlociu. Și sectorul agricol a fost o prioritate.

Astăzi, în Găgăuzia, 99% din terenurile agricole sunt prelucrate. Totodată, după o pauză îndelungată, vinificatorii găgăuzi au putut relua exporturile pe piața Federației Ruse, menționează  Irina Vlah.

Bugetul UTA Găgăuzia a crescut considerabil la toate capitolele –  spune Irina Vlah – iar ca urmare au fost finanțate zeci de proiecte de infrastructură:  au fost reparate școli, instituții medicale, case de cultură, au fost reabilitate drumuri și au fost efectuate lucrări de instalare a apeductului și iluminatului. Potrivit Irinei Vlah, unul dintre obiectivele sale a fost deschiderea a cinci grădinițe noi și această promisiune a fost realizată pe deplin. Bașcanul a mai spus că cei patru ani nu au fost ușori, însă în această perioadă Găgăuzia s-a schimbat și aceste lucruri trebuie să continue.

Prezent la eveniment, șeful statului a numit Găgăuzia  „perla de sud a Republicii Moldova” . „Îmi doresc să existe cât mai multe de astfel de perle – și la nord, și în centru. Însă, avem de făcut foarte multe împreună și în sfera socială, și în economie, și în ceea ce ține de relația cu autoritățile centrale”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a menționat că a susținut-o pe Irina Vlah atunci când a fost deputat, când a fost președinte al Partidului Socialiștilor, iar la viitoarele  alegeri din regiune o va susține în calitate de președinte al țării. „Aș vrea să-i sfătuiesc pe prietenii și oponenții noștri să ne unim eforturile și să nu ne pierdem nervii, pentru că rezultatele acestor alegeri sunt deja clare – Irina Vlah trebuie va câștiga în aceste alegeri, care încep deja mâine. Și vă îndemn, dragi prieteni, să-i fim alături, așa cum am fost, încă patru ani”, a spus Igor Dodon.

Irina Vlah a fost aleasă în funcția de bașcan al Găgăuziei la alegerile din 2015, din primul tur, cu 51,01%  voturi. În acest an, alegerile bașcanului urmau să aibă loc pe 19 mai, însă printr-o decizie a Adunării Populare au fost transferate pentru data de 30 iunie.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău