Basarabenii ar putea pe viitor să ceară recunoașterea cetățeniei române, nu redobândirea, cum este în prezent

  • 05 Octombrie 2017 22:58
Basarabenii ar putea pe viitor să ceară recunoașterea cetățeniei române, nu redobândirea, cum este în prezent

În viitor, locuitorii Republicii Moldova ar putea solicita recunoașterea cetățeniei române, nu redobândirea, cum este în prezent, deoarece, potrivit deputatului Constantin Codreanu, acesta este un drept de care cetățenii au fost privați fără voia lor.

Codreanu susține că Legea cetățeniei române necesită a fi ajustată: „De ce să plătim și ca timp și ca bani un lucru care ne aparține pe drept”, a menționat deputatul într-o emisiune la TVR Moldova, transmite Realitatea.md

Totodată, Constantin Codreanu susține că a fost solicitat ca numărul membrilor comisiei care analizează dosarele de cetățenie să fie majorat: „Ajungem în situația în care un dosar este soluționat într-un an jumătate sau chiar doi ani jumătate. Am cerut ca să existe prin ordin al ministrului Justiției suplimentare personalului din Comisia pentru cetățenie. Gândiți-vă că acolo sunt 21 de persoane. Este o singură comisie care analizează nu doar dosare de redobândire, dar și cele de dobândire, de renunțare ș.a.”, a declarat deputatul. 

Potrivit lui Constantin Codreanu, numărul dosarelor de cetățeniei română examinată de această comisie în anul 2016 a fost de circa 120 de mii, cifra fiind în creștere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău